Sly29-parini lähetti minulle maustekakun ohjeen, jota kokeilin, tosin vain puolitetulla ohjeella ja samalla sain koekäyttää paketissa tulleen silikoonivuoankin. Maukasta! Kerkesin napistaa hiukan, ja sitten muistin valokuvan! Tässä!Kuva0203.jpg

Maustekakku

yksi iso kakku, n.2,5 l kakkuvuoka tai kaksi pientä kakkua

4 dl piimää tai kermaviiliä

1 1/2 dl taloussokeria

2 dl tummaa siirappia

3 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa 1 1/2 tl soodaa

(2 dl rusinoita)

7 dl vehnäjauhoja

175 g voita tai margariinia

Sekoita piimä, sokeri ja siirappi kulhossa

Lisää keskenään sekoitetut kuivataineet ( ja rusinat)

Lisää sulatettu rasva

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 min.

Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista ja on väriltään kauniin ruskea.

Kakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.

 

Nyt vaan kokeilemaan, ihanan makuinen ja helppo kakku tällaiselle aloittelijallekin :)