Valion sivuilla vieraillessani törmäsin ohjeeseen vaivaamattomat sämpylät.
Sehän tietysti iski minuun heti, aloittelevan leivontabloggaajan on pakko, aivan pakko kokeilla tätä ohjetta.
http://www.valio.fi/reseptit/vaivaamattomat-sampylat-eli-yon-yli-sampylat/
Illalla varustauiduin, mittasin jauhot jo kulhoon, maitokin oli mitattu, mutta kuivahiivaa ei löytynyt mistään.
siispä jauhot pussiin, maito purkkiin, mutta leipomus into ei hellittänyt.
No jospa leivon SLY29 ystäväni ohjeista jonkun kakun- tarpeet löytyi maustekakkuun.
http://originaalisly.vuodatus.net/lue/2014/11/sly29-kierroksen-1-osio
No hiukan muuntelin ohjetta, lisäsin 3tl vanilijssokeria ja kaakaojauhettsa pari ruokalusikallista.
Tämä menee lapsenlapsen synttärijuhliin ja saa tomusokeria pintaansa ennen juhlaa.
Seuraavan päivänä muistin kuivahiivan ja sämpyläkokeilu käynnistyi.
Aamulla taikina ulos jääkapista ja kippasin sen jauhotetulle leivinalustalle.
peittelin muovilla
n. tunnin kuluttua näytti tältä
leivoin pötkelön ja rupesin pilkkomaan
-pellille ja uuniin
Tältä näytti 20 min jälkeen -
herkullista!
Nää oli kyllä helpot ja maistuu ihanalta, hyvää viikkoa ja onnistuneita leipomishetkiä!
Ohje
!l sämpyläjauhoja
2tl suolaa
1tl kuivahiivaa
5di maitoa
Itse kylläkin laitoin koko pussin kuivahiivaa :)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maitojuoma. Sekoita tasaiseksi.
Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12 - 18 t:ksi
Ota taikina huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle.
Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa n. 20 palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto. Paista 225 asteessa n. 20 min.
tässä vielä linkki Sikke Sumarin ohjeeseen
http://sikkesumari.blogspot.fi/2013/02/rapeakuorisia-sampyloita-aamuksi.html?m=1
Kommentit