Valion sivuilla vieraillessani törmäsin ohjeeseen vaivaamattomat sämpylät. 

Sehän tietysti iski minuun heti, aloittelevan leivontabloggaajan on pakko, aivan pakko kokeilla tätä ohjetta.

http://www.valio.fi/reseptit/vaivaamattomat-sampylat-eli-yon-yli-sampylat/

Illalla varustauiduin, mittasin jauhot jo kulhoon, maitokin oli mitattu, mutta kuivahiivaa ei löytynyt mistään.

siispä jauhot pussiin, maito purkkiin, mutta leipomus into ei hellittänyt.

No jospa leivon SLY29 ystäväni ohjeista jonkun kakun- tarpeet löytyi maustekakkuun.

http://originaalisly.vuodatus.net/lue/2014/11/sly29-kierroksen-1-osio

No hiukan muuntelin ohjetta, lisäsin  3tl vanilijssokeria ja kaakaojauhettsa pari ruokalusikallista.

Kuva0247.jpg

Tämä menee lapsenlapsen synttärijuhliin ja saa tomusokeria pintaansa ennen juhlaa.

 

Seuraavan päivänä muistin kuivahiivan ja sämpyläkokeilu käynnistyi.

Aamulla taikina ulos jääkapista ja kippasin sen jauhotetulle leivinalustalle.

Kuva0239.jpg

peittelin muovillaKuva0240.jpg

n. tunnin kuluttua näytti tältä

Kuva0241.jpg

leivoin pötkelön ja rupesin pilkkomaan

Kuva0242.jpg

 

-pellille ja uuniin

Kuva0243.jpg

Tältä näytti 20 min jälkeen -

Kuva0244.jpg

herkullista!

Kuva0245.jpg

Nää oli kyllä helpot ja maistuu ihanalta, hyvää viikkoa ja onnistuneita leipomishetkiä!

Ohje

!l sämpyläjauhoja

2tl suolaa

1tl kuivahiivaa

5di maitoa

Itse kylläkin laitoin koko pussin kuivahiivaa :)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen maitojuoma. Sekoita tasaiseksi.

Ota taikina huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle.

Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa n. 20 palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto. Paista 225 asteessa n. 20 min.

 

tässä vielä linkki Sikke Sumarin ohjeeseen

http://sikkesumari.blogspot.fi/2013/02/rapeakuorisia-sampyloita-aamuksi.html?m=1