Juhannuksen jälkeinen sunnuntai on oiva päivä suunnitella leipomista ja vaikka toteuttaakkin sitä :)
Sly-parini lähetti minulle gluteenittomia tummia jauhoja, niistä tein sämpylöitä. Lämpöisinä nää oli ihan ok, mutta jäähtyneinä tulivat tinttanoiksi :)
Taikinaa jäi hiukan yli, niin siitä sitten pyöräytin pizzan. Keltaisen puutalon isäntäkin söi antaumuksella ja kehuikin.
Paketissa oli myös mukana ohjevihkonen jossa oli ihanan tuntuinen raparperipiirakan ohje ja tietysti myös pussillinen kookoshiutaleita. Ohjeen pohja oli perusmuropohja jonka muokkasin gluteenittomaksi. Suluissa alkuperäisen ohjeen tiedot:
Pohja:
100g voita
1 banaani (1dl sokeria)
1 kananmuna
3dl kookosjauhoja ( 3 dl vehnäjauhoja)
1tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 500g raparperinvarsia
2tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl kanelia
Pinnalle:
100g voita
1dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl kookosjauhoja (1dl vehnäjauhoja)
1/2 dl sokeria
200 asteisessa uunissa n. 30 min
Pese, kuori ja pilko raparperit, minä en kuorinut.
Vaahdota voi ja (sokeri) lisää haarukalla litsitty banaani ja vaahdota lisää.
Vatkaa joukkoon kananmuna, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään ja kääntele raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
Nypi pehmeä rasva, hiutaleet ja (vehnä)jauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipaalojen päälle. Paista uunin keskitasolla n. 30 min Tarjoa vanilija kastikkeen kera.
Tervetuloa päiväkahville!
Tästä tuli hyvinkin mureneva, ihanan makuinen kylläkin, täytyypä kokeilla toisenkin kerran :)
Kiitos Sly-parini tästä ohjeesta.
Kommentit