Päätin kokeilla porkkanakakkua gluteenittomasti soveltaen.

Tässä ohje:

4 kpl kananmunia

1,5 dl karppisokeria

http://yesdeli.fi/yesdeli-special-import-erytritol.html

500 g porkkansosetta

http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-luomu-porkkanasose-500-g/

1/2 sitruunan mehu

2,5 dl sokerijuurikaskuitua 

https://oriolashop.fi/fi/Kaupat/Gluteeniton-Maailma/Leivonta/Fibrex-Sokerijuurikaskuitu-400-g/p/54155

1 dl kookosjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1 tl leivinjauhetta

kuorrute:

100g tuorejuustoa

1/2 sitruunan raastettu kuori

1dl karppisokeria 

pinnalle laiton hiukan strösseleitä

 

Sokerijuurikaskuidun jauhoin tehosekoittimella jauhoksi 

Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.

Lisätään porkkanasose ja jatketaan vatkausta.

Lisätään sitruunanmenu ja vatkataan . 

Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vatkaten taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle vuoalle.

Minun vuoka on kooltaan 20x30 cm

Uunin lämpötila 200 astetta ja reilusti yli puolituntia-

Kuva0684.jpg

murenevaa <3

Kuva0685.jpg

mutta hyvää, namskis.

Kannattaa kokeilla, jos pitää porkkanakakusta, ensin ajattelin pinnalle mantelirouhetta, mutta antoi kivasti väriä nuo Mix strösselit