Keltaisen puutalon emännän ajantaju on kadoksissa. Kesä etenee hurjaa vauhtia ja heinäkuu lähenee loppuaan.

Sly31 kierroksen heinäkuun paketissa oli Utegramin gluteeniton luomu kuituleivontamix pussi.  Sokerivaltakunnan Sanja on varmaan jo odotellut leivonta kokeiluja ja niinpä päätin kokeilla leipää pussin ohjeella:

Kuituleipä:
(2 kpl)

7 dl kädenlämpöistä vettä (37 °C)
15 g hiivaa
3 tl merisuolaa*
1 ps Kuituleivontamixiä*
* = Urtekramin tuote

Liota hiiva veteen. Lisää suola ja leivontamix. Sekoita huolellisesti sähkövatkaimella, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä 10 min. Huuhtele kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta kaksi leipää. Älä käytä leipävuokaa. Anna leipien kohota 45 min. Paista kiertoilmauunissa 175 °C:ssa 70–80 min. Anna leipien jäähtyä kokonaan, ennen kuin leikkaat ne viipaleiksi. Säilyvät parhaiten jääkaapissa. Pakasta mieluiten viipaleina

Ja siellähän se luki: älä käytä leipävuokaa :) minä käytin kuitenkin....

Vatkasin sähkövatkaimella kunnon tovin:

sly315.jpg

Ja siinä ne on , leipävuoissa

sly314.jpg

ja sitten uuniin. Sillä aikaa maistelin Sanjalta saamiani paprikatahnaa ja ruusunmarja marmelaadia.

A I V A N ihanaa!

sly316.jpg

Paprikatahna maistui myös mahtavalle, sly313.jpg

Leivät uunissa, vesikielellä, täytyy vielä jaksaa odottaa!

Aika kuumaa oli tuo leipä kun paprikatahnaa jo päälle sivelin ja maistelemaan piti päästä...

sly312.jpg

ja  ruusunmarjaa myös...

sly311.jpg

Kauniiksi lopuksi täytyy kehua tuota kuitumixiä, ihan siitä kunnon leivän makuinen tuli :)

Huomenna taidan leipoa jotain herkkua saamastani "Leivotaan lämpimäisiä" kirjasesta!

Leivoin Mammanmarjapiirakkaa, joka humsahti muihin suihin, ennen kuin ehdin kuvata. Mutta tämä herkku sai odottaa rauhassa jäähtymistä. Ihanaa perinteistä mustikkapiirakkaa pullataikinapohjalla.

Kuva0738.jpg