Sain Sly-32 kierroksen salaiseltaleivontaystävältäni ohjeen kanttarellipiirakkaan- kas tässä :)
Niinkuin yleensäkin, meni hiukan soveltamiseksi. Aivot oli kaupassa sitä mieltä, että vehnäjauhoja on. Kaapista niitä ei kuitenkaan löytynyt. Parini oli myös laittanut ohjeen suppilovahveropiirakkaan, sieltä nappasin sovellusta pohjaan.
Ensin Kanttarellipiirakka:
Pohja
1 dl Spelttijauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 keltuainen
1 dl valio Oivariini juoksevaa
Täyte
5 dl tuoreita kanttarelleja
2 rkl Oivariini juoksevaa
150g sipulia
1 muna
1 valkuainen
2 dl valio Eila ruokakermaa
150g valio Oltermanni cheddar juustoa
mustapippuria myllystä
suolaa
1/dl kurpitsan siemeniä
Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina jauhotetuilla käsillä uunivuoan pohjalle ja reunoille halk. 22 cm
Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 min
Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja pilko, paista pannulla kunnes neste on haihtunut.
Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota.
Vatkaa muna, valkuiainen, ruokakerma tai kermaviili sekaisin. Lisää joukkoon vähän jäähtynyt sieni-sipuliseos, juusto raastettuna, mustapippuri, suola sekä halutessasi kurpitsansiemenet.
Kaada täyte vuokaan.
Kypsennä piirasta uunin ala-/keskiosassa vielä 30 min tai kunnes kypsä.
Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kera.
Suppilovahveropiiras:
pohja
100g voita
1 tl suolaa
2dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
täyte
25 g voita
3-5 dl suppilovahveroita
1 iso sipuli hienonnettuna
2 tl faariinisokeria
1 punainen paprika pilkottuna
mustapippuria myllystä
1/2 tl kuivattua kirveliä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta
Nypi huoneenlämpöinen voi, suola, vehnäjauhot ja ruisjauot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää neste nopeasti sekoittaen ja painele taikina halk. 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 min.
Kuumenna voi pannulla, lisää suppilovahverot, hienonettu sipuli ja fariinisokeri. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää paloiteltu paprika ja mausta mustapippurilla ja kirvelillä. Levitä täyte piiraspohjan päälle-
Sekoita kerma , muunat ja juustoraaste keskenään kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 min tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä. Koristele tuoreella kirvelillä
Voit myös lisätä pannun kautta käytettyjä vihanneksia oman makusi mukaan.
Ja koska niitä Vehnäjauhoja ei sitten kaapista löytynyt laitoin pohjaan spelttijauhoja ja ruisjauhoja.
KORVASIN SIIS KANTARELLIPIIRAAN POHJASSA VEHNÄJAUHOT RUISJAUHOILLA.
Muuten tein pohjan niinkuin ohjeessa.
Kanttarellit hupenivat pannulla niin vähän laisiksi että päätin lisätä " eilistä " ruskistettua jauhelihaa, jonka olin maustanut ja lisännyt siihen jo valmiiksi kuivattua tomaattiakin. Jauhelihaa seosta oli n. 3 dl
Täytekin oli sitten muutoin kuin ohjeessa :D
Ja tuo piirasvuoka on minulla kyllä suurempi, 26cm halk, pohja on ohut, kestää kuitenkin kasassa.
Namskis, vahva rukiin maku!
voin suositella!
Kommentit