Sain Sly32 kierroksen pariltani ohjeen kurpitsapiirakkaan, Minulla ei ollut minkäänlaisia ennakkoajatuksia kurpitsasta makeissa leivonnaisissa. En ole koskaan syönyt kurpitsapiirasta :D
Tänään oli oivallinen päivä leipoa, en oikein saanut nukkuttua yövuoron jälkeen, jotain tähdellistä piti keksiä.
Kaivertelin kurpitsasta sisukset ja sain pihalle ihanan lyhdyn.
tässä ohje kurpitsa piirakkaan:
1 1/2 kg kurpitsaa
Halkaise kurpitsa 4 osaan, poista siemenet kovertamalla. Nosta kurpitsa lohkot uunipellille ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 45 min tai kunnes malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja sosoeuta.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan halk. 24 cm
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
5 dl kurpitsasosetta
2 1/2 dl sokeri tai fariinisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
4 munaa
Sekoita kattilassa kurpitsasose, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 min. sekoita kokoajan, jotta sose ei räisky.
Lisää kerma, jäähdytä sose haaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan.
Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60-65 min. Peitä leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
Tarjoiluun kuohukermaa
voit pakastaa ylimääräisen kurpitsa soseen.
Minä päätin kuitenkin kokeilla vanilijakastikkeen kanssa :D
Ohjeesta poiketen siis koversin tuon kurpitsa, haaveena saada kurpitsalyhty pihalle.
Kommentit