Lokakuu on näyttänyt syksyn parhaita puolia,viileää, mutta kuivaa. Minä tykkään :D

Onkohan muilla sitä tunnetta, että ajalla on kiire jonnekkin, tuntuu että päivät ja kuukaudet vierivät huimaa vauhtia, ei meinaa mukana pysyä.  

Sly 32 kierros on jo viimeisessä osiossaan aiheena kurpitsa. 

Salainen leivontaystävini kierroksella SLY32 lähetti paketin taas ajoissa, minä vielä rimpuilen omani kanssa.

Viesti oli tullut puhelimeen jo torstaina, mutten päässyt paketille kuin vasta tänä aamuna. 

Ja taas oli paketti täynnä kaikkea ihanaa. 

Kuva0876.jpg


Kuva0878.jpg

Iloleipurin neliövuoka, kiitos, käytännöllinen koko :D


Kuva0879.jpg

Ohjeet suklaameditointiin ja valkoisia kauniita servettejä

Kuva0880.jpg

Tarvikkeita meditoinnin suorittamiseen :)


Kuva0881.jpg

Ja aina tarpeellisia mausteita ja piparkakkumaustetta kurpitsapiirakkaan

Kuva0882.jpg

Kurpitsapiirakan ohje ja RuokaPirkka jossa paljon kurpitsaohjeita

Kuva0883.jpg

Ja kassi, johon paketin tuotteet oli pakattu. Salaiseksi parikseni paljastui Minna Minttumaarian leipomukset blogista.

Kiitos Minna, paketeistasi on ollut paljon iloa, ja ohjeet on olleet innostavia. Hiukan myöhässä aloin leipomaan tuota puolukkakakkua, jonka ohjeen sain syyskuun paketissa. Tässä nyt tuotokseni ja ohje:

Puolukkakakku

2 kananmunaa

1 dl ruokokidesokeria

1 dl piimää

1 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl piparkakkumaustetta

1 tl soodaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään . Vaahdota munat ja sokeri, lisää piimä ja jauhomausteseos kaada taikina vuokaan ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kuva0867_001_001.jpg

Siinä nyt paistettuna se pohja, miulla tuli tuollasia reikiä pintaan, olikohan ruokasooda huonosti sekoitettuna, vai mistä lie johtuu. 

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja takaisin vuokaan.

Täyte:

2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

5 dl puolukoita

2 tl vanilijasokeria

1 1/2 dl taloussokeria

5 dl turkkilaista jogurttia

8 liivatelehteä

tilkka kiehuvaa vettä

Vaahdota kerma tai vanilijakastike. Liota kylmässä vedessä liivatelehtiä 10 minuuttia. Soseuta puolukat ja sokerit. Sekoita jogurtti, kermavaahto ja puolukkasurvos. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne tilkkaseen kuumaa vettä. Lisää liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä n. tunnin ajan 

Kuva0868_001.jpg

kerma ja jogurtti

Kuva0869_001_001.jpg

puolukat ja sokeri

Kuva0870.jpg

Siellä on, vuoassa, maistui hyvältä- pakkohan sitä oli maistaa :D

Pinnalle:

4 dl vettä 

1 dl hyvin laimeaa puolukkamehua

1 1/2 dl hyytelösokeria

2 1/2 dl puolukoita

Kiehauta vesi ja puolukkamehu, lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle. Hyydytä pari tuntia, korista puolukoilla tai puolukan varvuilla.


Minulla jäi tuota hyytelölientä 3 dl yli, eli kun teen toiste, en laita niin paljon kun ohjeessa on. 

Kuva0873.jpg

Tässä koko komeus, odottaa kahvipöydässä vieraita. Ja maistuu mahtavan raikkaalle!

Kuva0874.jpg

Hupsis, kakusta oli syöty jo puolet kun ajattelin siirtää sen kaappiin viileään. Huis hais ja siellähän se oli pöydällä nurin, älkää kysykö miten...  omistan tuollaisen ohuen kakkujen siirtelyä varten ihan olemassa olevan läpyskän, se nopsasti alle ja keikaus vain ja kakku on takaisin oikein päin :D

Kuva0875.jpg

No ulkonäkö vähän kärsi, mutta maku säilyi, kun ei lattialle pudonnut .