Lokakuu on näyttänyt syksyn parhaita puolia,viileää, mutta kuivaa. Minä tykkään :D
Onkohan muilla sitä tunnetta, että ajalla on kiire jonnekkin, tuntuu että päivät ja kuukaudet vierivät huimaa vauhtia, ei meinaa mukana pysyä.
Sly 32 kierros on jo viimeisessä osiossaan aiheena kurpitsa.
Salainen leivontaystävini kierroksella SLY32 lähetti paketin taas ajoissa, minä vielä rimpuilen omani kanssa.
Viesti oli tullut puhelimeen jo torstaina, mutten päässyt paketille kuin vasta tänä aamuna.
Ja taas oli paketti täynnä kaikkea ihanaa.
Iloleipurin neliövuoka, kiitos, käytännöllinen koko :D
Ohjeet suklaameditointiin ja valkoisia kauniita servettejä
Tarvikkeita meditoinnin suorittamiseen :)
Ja aina tarpeellisia mausteita ja piparkakkumaustetta kurpitsapiirakkaan
Kurpitsapiirakan ohje ja RuokaPirkka jossa paljon kurpitsaohjeita
Ja kassi, johon paketin tuotteet oli pakattu. Salaiseksi parikseni paljastui Minna Minttumaarian leipomukset blogista.
Kiitos Minna, paketeistasi on ollut paljon iloa, ja ohjeet on olleet innostavia. Hiukan myöhässä aloin leipomaan tuota puolukkakakkua, jonka ohjeen sain syyskuun paketissa. Tässä nyt tuotokseni ja ohje:
Puolukkakakku
2 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl piimää
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl soodaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään . Vaahdota munat ja sokeri, lisää piimä ja jauhomausteseos kaada taikina vuokaan ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Siinä nyt paistettuna se pohja, miulla tuli tuollasia reikiä pintaan, olikohan ruokasooda huonosti sekoitettuna, vai mistä lie johtuu.
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta kakkupohja takaisin vuokaan.
Täyte:
2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
5 dl puolukoita
2 tl vanilijasokeria
1 1/2 dl taloussokeria
5 dl turkkilaista jogurttia
8 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Vaahdota kerma tai vanilijakastike. Liota kylmässä vedessä liivatelehtiä 10 minuuttia. Soseuta puolukat ja sokerit. Sekoita jogurtti, kermavaahto ja puolukkasurvos. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne tilkkaseen kuumaa vettä. Lisää liivateseos. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä n. tunnin ajan
kerma ja jogurtti
puolukat ja sokeri
Siellä on, vuoassa, maistui hyvältä- pakkohan sitä oli maistaa :D
Pinnalle:
4 dl vettä
1 dl hyvin laimeaa puolukkamehua
1 1/2 dl hyytelösokeria
2 1/2 dl puolukoita
Kiehauta vesi ja puolukkamehu, lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi hyytelön päälle. Hyydytä pari tuntia, korista puolukoilla tai puolukan varvuilla.
Minulla jäi tuota hyytelölientä 3 dl yli, eli kun teen toiste, en laita niin paljon kun ohjeessa on.
Tässä koko komeus, odottaa kahvipöydässä vieraita. Ja maistuu mahtavan raikkaalle!
Hupsis, kakusta oli syöty jo puolet kun ajattelin siirtää sen kaappiin viileään. Huis hais ja siellähän se oli pöydällä nurin, älkää kysykö miten... omistan tuollaisen ohuen kakkujen siirtelyä varten ihan olemassa olevan läpyskän, se nopsasti alle ja keikaus vain ja kakku on takaisin oikein päin :D
No ulkonäkö vähän kärsi, mutta maku säilyi, kun ei lattialle pudonnut .
Kommentit