Keltaiseen puutaloon odotetaan kahvivieraita. Ajattelin leipoa tällä kertaa jotain suolaista. Selasin vanhaa reseptikirjaa ja huomasin tonnikalapiirakan ohjeen. Tonnikala tuntui ihan tyhmältä vaihtoehdolta, olen aivan kyllästynyt sen makuun.

Jääkaapista löytyi kuitenkin kilo jauhelihaa, niinpä päätin ruskistaa sen ja ottaa puolet piirakkaan ja puolet jää huomiseen keittoon.

Kuva0961.jpg

Tämä on ohje jota käytin useinkin, mutta jostain syystä on jäänyt unholaan.

Pohja

2 dl vettä

25 g hiivaa

O,5 .dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

Sekoitetaan lusikalla, levitetään pellille leivinpaperin päälle ja annetaan kohota.

Täyte

2 purkkia tomaattimurskaa

2 tl pippurisekoitusta

3 prk tonnikalaa

2 kananmunaa

Juustoraastetta pinnalle

Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

Levitys onnistuu hyvin lusikalla

Kuva0963.jpg

Sekoitettu täyte kohonneen pohjan päälle, minulla tässä tonnikalan sijaan 500g jauhelihaa.

Kuva0967.jpg

Päälle juustoraastetta ja uuniin 30 minuutiksi

Kuva0968.jpg

Valmista :-)

Kuva0969.jpg

Täytyy tehdä useamminkin