Keltaiseen puutaloon odotetaan kahvivieraita. Ajattelin leipoa tällä kertaa jotain suolaista. Selasin vanhaa reseptikirjaa ja huomasin tonnikalapiirakan ohjeen. Tonnikala tuntui ihan tyhmältä vaihtoehdolta, olen aivan kyllästynyt sen makuun.
Jääkaapista löytyi kuitenkin kilo jauhelihaa, niinpä päätin ruskistaa sen ja ottaa puolet piirakkaan ja puolet jää huomiseen keittoon.
Tämä on ohje jota käytin useinkin, mutta jostain syystä on jäänyt unholaan.
Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
O,5 .dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Sekoitetaan lusikalla, levitetään pellille leivinpaperin päälle ja annetaan kohota.
Täyte
2 purkkia tomaattimurskaa
2 tl pippurisekoitusta
3 prk tonnikalaa
2 kananmunaa
Juustoraastetta pinnalle
Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 min.
Levitys onnistuu hyvin lusikalla
Sekoitettu täyte kohonneen pohjan päälle, minulla tässä tonnikalan sijaan 500g jauhelihaa.
Päälle juustoraastetta ja uuniin 30 minuutiksi
Valmista :-)
Täytyy tehdä useamminkin
Kommentit