Sain sly33 kierroksen pariltani ohjeen Leilas Saffranskakaan ja päätin leipoa sen lapsenlasteni syntymäpäiville.
Leilas saffranskaka:
3 luomu kananmunaa
2.5 dl hienoa sokeria
1 tl vanilija sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
0,5g sahramia
1 rkl rommia, voit myös korvata rommiaromilla
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 hyppysellinen suolaa
voita ja kookoshiutakeita kakkuvuokaan
päälle tomusokeria
Kananmunat ja sokerit vatkataan
Vatkaa sokerit ja kananmunat vimmatusti kauniin valkoiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja sekoita siihen maito, sahrami ja rommi(aromi) , sekoita taikinaan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan
Uuniin, lämpötila 175 astetta keskitasolla n. 20-30. kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Tikkuun ei saa jäädä taikinaa.
Uunista otettu, minun uunissa vaati 45 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen sen kumoamista vadille.
Valmista tuli, upean näköinen, vielä tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.
Kakku oli maistuva ja ihanan keltainen väriltään. Kiitos Salainen Ystäväni tästä ohjeesta!
Kommentit