Sain sly33 kierroksen pariltani ohjeen Leilas Saffranskakaan ja päätin leipoa sen lapsenlasteni syntymäpäiville.

Leilas saffranskaka:

3 luomu kananmunaa

2.5 dl hienoa sokeria

1 tl vanilija sokeria

50 g voita

1 dl maitoa

0,5g sahramia

1 rkl rommia, voit myös korvata rommiaromilla

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 hyppysellinen suolaa

voita ja kookoshiutakeita kakkuvuokaan

päälle tomusokeria

Kananmunat ja sokerit vatkataan

Kuva0937.jpg

Vatkaa sokerit ja kananmunat vimmatusti kauniin valkoiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi.

Kuva0939.jpg

Sulata voi ja sekoita siihen maito, sahrami ja rommi(aromi) , sekoita taikinaan.

Kuva0940.jpg

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää taikinaan varovasti käännellen.

Kuva0938.jpg

Voitele ja jauhota kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan

Uuniin, lämpötila 175 astetta keskitasolla n. 20-30. kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Tikkuun ei saa jäädä taikinaa.

Kuva0941.jpg

Uunista otettu, minun uunissa vaati 45 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen sen kumoamista vadille.

Kuva0942.jpg

Valmista tuli, upean näköinen, vielä tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.

Kuva0945.jpg

Kakku oli maistuva ja ihanan keltainen väriltään. Kiitos Salainen Ystäväni tästä ohjeesta!