Keltaisessa puutalossa paistettiin viikonlopuksi mustikkapiirakkaa. Tällä kertaa päätin kokeilla, mitä saa aikaiseksi gluteenittomista jauhoista, steviamakeutusjauheesta ja kookosmaidosta. Semperin sivuilta löytyi  ohje jota hiukan muokkasin mieleisekseni.

DSCN2104.jpg

Kannattaa tutustua <3

DSCN2105.jpg

Jauhoina oli Semperin kuituinen Grov Mix

DSCN2103.jpg

Voi ja makeutusjauhe vaahdoksi. Kananmuna lisätään vatkaten joukkoon.

DSCN2106.jpg

Tältä näyttää jauhoseos, lisätään 1 tl leivinjauhetta. Sekoitetaan hyvin ja levitetään piirakkavuokaan. Itsellä oli alumiininen 28 cm vuoka.

DSCN2107.jpg

Jäiset mustikat pyörittelin perunajauhoissa.

DSCN2108.jpg

Kermaviilin korvasin 2 dl kookosmaitoa ja laitoin 3 kananmunaa. Sekaan vanilija uutetta.

DSCN2109.jpg

Valmista! Hiukan meni tummaksi tuo pinta, Kohta maistellaan.

DSCN2111.jpg

DSCN2110.jpg

vanilijakastike sopisi hyvin, tai kenties vanilijajäätelö :D 

Tässä ohje:

Gluteeniton mustikkapiirakka

Valmista herkullista gluteenitonta mustikkapiirakkaa Katri Hermusen reseptillä:

Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl Semper gluteenitonta Hienoa tai Karkeaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Päällinen:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Rasva ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään muna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Levitä taikina voideltuun tai paperilla päällystettyyn piirakkavuokaan nuolijaa apuna käyttäen.
Ripottele mustikat taikinapohjaan ja lisää päälle kermaviili, johon on sekoitettu muna ja sokerit.
Paista uunin keskitasolla 220 °C:ssa n. 30 min

Vinkki! Piirakan voi valmistaa myös maidottomana: käytä maidotonta margariinia ja korvaa kermaviili esim. valutetulla soijajogurtilla.