Keltaisessa puutalossa paistettiin viikonlopuksi mustikkapiirakkaa. Tällä kertaa päätin kokeilla, mitä saa aikaiseksi gluteenittomista jauhoista, steviamakeutusjauheesta ja kookosmaidosta. Semperin sivuilta löytyi ohje jota hiukan muokkasin mieleisekseni.
Kannattaa tutustua <3
Jauhoina oli Semperin kuituinen Grov Mix
Voi ja makeutusjauhe vaahdoksi. Kananmuna lisätään vatkaten joukkoon.
Tältä näyttää jauhoseos, lisätään 1 tl leivinjauhetta. Sekoitetaan hyvin ja levitetään piirakkavuokaan. Itsellä oli alumiininen 28 cm vuoka.
Jäiset mustikat pyörittelin perunajauhoissa.
Kermaviilin korvasin 2 dl kookosmaitoa ja laitoin 3 kananmunaa. Sekaan vanilija uutetta.
Valmista! Hiukan meni tummaksi tuo pinta, Kohta maistellaan.
vanilijakastike sopisi hyvin, tai kenties vanilijajäätelö :D
Tässä ohje:
Gluteeniton mustikkapiirakka
Valmista herkullista gluteenitonta mustikkapiirakkaa Katri Hermusen reseptillä:
Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl Semper gluteenitonta Hienoa tai Karkeaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Päällinen:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Rasva ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään muna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Levitä taikina voideltuun tai paperilla päällystettyyn piirakkavuokaan nuolijaa apuna käyttäen.
Ripottele mustikat taikinapohjaan ja lisää päälle kermaviili, johon on sekoitettu muna ja sokerit.
Paista uunin keskitasolla 220 °C:ssa n. 30 min
Vinkki! Piirakan voi valmistaa myös maidottomana: käytä maidotonta margariinia ja korvaa kermaviili esim. valutetulla soijajogurtilla.
Kommentit