Meannan kastejuhlaan tein voilepäkakun, vieraita oli 30 ja tämä riitti kaikille, jopa santsatakkin.
Kaivelin netistä ohjeita, leipää osaa kyllä varata, mutta täytteen määrä on hakusessa, kun olen niin harvakseltaan tehnyt näitä voileipäkakkuja.
Pilkoin 3 paprikaa pieneksi kuutioiksi
samoin 900 g Atrian saunapalvikinkkusiivuja pilkotaan
Lisäsin Pirkka kurkkusalaatia purkin.
2 purkkia creme fraichea ja tuorejuustot, käytin mustapippuri-, tomaatti&basilika ja maustamaton tuorejuustoja
Maistoin täytettä ja se kaipasi vielä jotain, niin lisäsin n. 1 dl kurkkumajoneesia-
Kuorrutteeseen laitoin 2dl kemaa, 2 pkt ruohosipulituorejuustoa, 1 prk maustamatonta tuorejuustoa ja taas maukua antamaan kurkkumajoneesia. Kumma kuinka tuo kurkkumajoneesi jo pienissäkin määrin maustaa ihanasti.
Tässä kakku koristeltuna.
Leiviksi valitsin Pågenin Jättiranskan ja Raskerin.
Täyte:
900 g palvikinkkua
3 punaista paprikaa
1 purkki kurkkusalaattia
3 pkt tuorejuustoa, tomaatti-basiika, mustapippuri ja maustamaton
2 purkkia Greme Fraichea yht 600g
1 dl kurkkumajoneesia
kostutus:
1 l vettä ja 2 lihaliemikuutiota
kuorrute:
2 pkt ruohosipuli- ja 1 pkt maustamatontatuorejuustoa
2 dl kermaa kevyesti vaahdotettuna
n.1/2 dl kurkkumajoneesia
Koristeeksi ohutta salamimetvurstia, kurkkua,kirsikkatomaatteja ja persiljaa
Leikkaa leivistä kuoret pois.
Laita tarjouluvadille. minä laitoin 3 vierekkäin ja 4 peräkkäin ensimmäinen kerros tummempaa leipää. Suojasin reunat voipaperi suikaleillan niin kuorrute ei tahraa tarjottimen reunoja :)
Tumma leipäkerros, kostutus, sitten täyte,
seuraavaksi vaalea leipäkerros, kostutus ja täyte.
3. kerros tummaa ja 4. taas vaaleaa leipää.
Laita kelmua ja päälle painoksi vaikka leikkuulauta. Anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Kuorrutteeseen vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää tuorejuustot ja majoneesi , vatkaa vielä tasaiseksi.
Kuorruta ja koristele, ainakin nuo minun käyttämät koristeet kesti nuhjautumatta 2 tuntia. Riippunee koristeista.
Tämä onnistui, maukas ja tarpeeksi kostea!
Kommentit