Pääsiäiseksi piti leipoa jotain hyvää. Ja tietenkin koiranäyttely kahvitkin piti olla, koska koirapoika Elmo pärjäsi hienosti saaden laatuarvosteluksi ERI ja sijoittuen luokassaan AVK2

Sly34 kierroksen osallistujien leipomuksia selatessani huomasin Mamman leivontanurkassa ohjeen  LemonCurd juustokakkuun. Siispä ajattelin toteuttaa juustokakun gluteenittomasti. 

 

003.jpg

Erytritolia käytän lisämakeuttajana tässä kakussa.

004.jpg

Leivontaan käytin Semperin tuotteita. gluteenitonta :)

006.jpg

Lemon Curd, mahtavan makuinen tuote sitruunan ystäville.

005.jpg

Valmiiina menossa uuniin,

007.jpg

ja uunista ulos 40 min kuluttua

009.jpg

Valmis, eikös olekin herkullisen näköinen

010.jpg

MAHTAVAA! Suorastaan sulaa suussa <3

 

Tässä minun versio:

Pohja:

100 g voita

4 rkl erytritolia

1 kananmuna

2 dl Semper Grov Mixiä

0,5 dl Semper Pofiberiä

1 tl leivinjauhetta

Täyte;

100 g LemonCurdia

250 g maitorahkaa

300 g Isk vanilijan makuista rahkaseosta

3 kananmunaa

1 rkl perunajauhoja

 Vatkaa voi ja erytritoli vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten.

Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinaan varovasti.

Taputtele taikina 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Tee täyte:

Sekoita sitruunatahna ja rahkat, lisää kananmunat ja perunajauho.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50 min

Aluperäinen ohje löytyy Mamman leivontanurkka blogista