Keltaisen puutalon keittössä koikeiltiin taas avoimella mielellä leipoa.

Tällä kertaa sovelletaan perus porkkanakakun ohjetta gluteenittomasti, melkein sokerittomasti ja muutenkin kevyemmin.

tässä ohje:

500g Pirkka juuressosetta

5 kananmunaa 

4 dl erytritolia

4 dl GrovMix jauhoseosta

1 dl Pofiber perunakuitua

3 tl leivinjauhetta

1rkl kardemummaa

1 rkl kanelia

200g maitorahkaa

kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g Viola vanilija tuorejuustoa

pinnalle nonpparelleja

Vaahdota "sokeri" ja kananmunat

Sekoita kuivat aineet keskenään

Lisää taikinaan vuorotellen rahkaa, juuressosetta ja kuivia-aineita

Paista 200 asteisessa uunissa n.30 min

Vatkaa juustot kuohkeaksi ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.

Koristele nonpparelleilla.

Ohjeesta tulee uunipellillinen, jaettuna 16 osaan on yhdessä palassa n. 174 kcal

Jos vaihtaa nuo juustot kevytversioihin ja maustaa itse saapi vielä keposempaa.

002.jpg

Kuvat otettu seuraavan päivänä, nonpparellien väri hiukan levinnyt, eli koristeet juuri ennen tarjoilua :) tai näin kuin meiilä, ihanaa Juureskakkua keväisen utuisissa väreissä.

003.jpg

Sly34 kierroksen parilta saamani servetitikin sointuvat hyvin väreihin

005.jpg

Keväisiä värejä

006.jpg

Hyvää kahvihetkeä!