Keltaisen puutalon keittössä koikeiltiin taas avoimella mielellä leipoa.
Tällä kertaa sovelletaan perus porkkanakakun ohjetta gluteenittomasti, melkein sokerittomasti ja muutenkin kevyemmin.
tässä ohje:
500g Pirkka juuressosetta
5 kananmunaa
4 dl erytritolia
4 dl GrovMix jauhoseosta
1 dl Pofiber perunakuitua
3 tl leivinjauhetta
1rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
200g maitorahkaa
kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g Viola vanilija tuorejuustoa
pinnalle nonpparelleja
Vaahdota "sokeri" ja kananmunat
Sekoita kuivat aineet keskenään
Lisää taikinaan vuorotellen rahkaa, juuressosetta ja kuivia-aineita
Paista 200 asteisessa uunissa n.30 min
Vatkaa juustot kuohkeaksi ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.
Koristele nonpparelleilla.
Ohjeesta tulee uunipellillinen, jaettuna 16 osaan on yhdessä palassa n. 174 kcal
Jos vaihtaa nuo juustot kevytversioihin ja maustaa itse saapi vielä keposempaa.
Kuvat otettu seuraavan päivänä, nonpparellien väri hiukan levinnyt, eli koristeet juuri ennen tarjoilua :) tai näin kuin meiilä, ihanaa Juureskakkua keväisen utuisissa väreissä.
Sly34 kierroksen parilta saamani servetitikin sointuvat hyvin väreihin
Keväisiä värejä
Hyvää kahvihetkeä!
Kommentit