Olin päättänyt tehdä suklaakakkua Sly 35 parini laittamalla ohjeella. Rimakauhu tuli täytteen kohdalla :)

DSCN2443.jpg

Joka tapauksessa keltaisen puutalon keittiö täyttyi suklaisen kakun huumaavasta tuoksusta. Kaikki näytti upealta kun otin pohjan pois uunista. Olin seurannut täydellisesti ohjetta, ja kalorit on varmasti kohdillaan, eikä niitä nyt kannata miettiä. Nostin pohjan ritilälle jäähtymään, ja  kun palasin katsomaan, oli se lätsähtänyt aika lyttänäksi. siitä ei sitten saanut kuin kaksikerroskakun. Ja kun kauhulla ajattelin täytteen kaloreita, niin päädyin soveltamaan ja käytin  sokeroimatonta vanilijarahkaa ja stevia nutellaa. Lämmitin Stevia Nutellaa lämpimässä vedessä ja sekoitin vanilijarahkan nutellan sekaan. Nutellaa käytin 4 rkl.

DSCN2445.jpg

Koristeeksi sly34 parilta saamiani kakkukoristeita ja suklaa hipuja.

DSCN2446.jpg

Kyllä tällä makeannälkä lähtee!

DSCN2450.jpg


DSCN2452.jpg

Kakku on kosteahko sisältä, ja tämä minun paistama lätsähti lahjakkaasti.

DSCN2448.jpg

Liiankin herkullista!

Tässä vielä ohje, joka on alkujaan Pullahiiren leivontanurkasta.


Gluteeniton suklaakakku

Pohja:

200g maitosuklaata
200g voita
2 1/2 dl sokeria
5 kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
150g ranskankermaa

Täyte ja kuorrute:
200g maitosuklaata
300g suolatonta voita
4 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
4 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhoa
2tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi yhdessä. Nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilöiden kuivat aineet muutamassa erässä sekoittaen. Lisää vielä ranskankerma ja voi-suklaaseos ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada voideltuun noin 20-22 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi sisältä. Nosta kypsä kakku ritilän päälle jäähtymään.
Sulata maitosuklaa täytettä ja kuorrutusta varten. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Anna niiden kiehua 120 asteeseen. Hieman ennen tuon asteluvun saavuttamista, laita valkuaiset monitoimikoneeseen vatkautumaan. Kaada sokeriliemi kulhon reunaa pitkin valkuaisten joukkoon (tarkista, että kulho kestää kuuman sokeriliemen) koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahto on jäähtynyt. Lisää pehmeä voi kuutioina joukkoon koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon sula suklaa sekä kaakaojauho ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä hyvin sekaisin.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita alin suklaakakkukerros tarjoiluastialle ja levitä päälle noin 1/4 osa täytettä kakkupohjan päälle. Laita keskimmäinen kakkukerros päälle ja levitä sen päälle sama määrä täytettä. Laita ylin kakkukerros täytteen päälle ja levitä loput täytteestä kakun kuorrutteeksi päälle ja sivuille. Voit myös pursottaa osan kuorrutteesta kakun päälle. Koristele vaaleanpunaisilla karkkipalloilla.  Ennen pursotusta kannattaa kuorrutetta pitää hetki jääkaapissa, jotta se hieman jähmettyy ja pursotusjäljestä tulee tällöin siistimpää.