004.jpg

Keltaisessa puutalossa valmistauduttiin kahvittamaan vieraita. Täytekakuksi valittiin etuoikeutetusti Sly35 parini lähettämän ohjeen mukaan Suomen paras mansikkakakku. Parini oli löytänyt ohjeen Pullahiiren leivontanurkasta

003.jpg

Pohja onnistui hyvin, vaikkakin minulla oli vain 24 cm kokoinen vuoka. ohje olisi halunnut 20 cm halk. vuoan. Ensin ajattelin että suurennan hiukan tuota pohjan ohjetta, mutta kun nuo minun säätämiset ei aina oikein ota onnistuakseen, luovuin aikeista ja päätin onnistua ensiyrittämällä :)

004.jpg

Tämän näköinen pohja. Leikkasin sitten kolmeen osaan. Ja sekin onnistui hyvin, ohuet levyt oli tasaisesti leikkautuneet.

005.jpg

Kakku koottuna takaisin vuoassa, siirrettiin odottamaan jääkaappiin seuraavaa päivää.

006%20%282%29.jpg

Suomen paras mansikkakakku

007%20%282%29.jpg

nam...

DSCN2674.jpg

Olkaapas hyvä!

001.jpg

Ihanat servetit!

Tässä vielä ohje:


Suomen paras mansikkakakku

Sokerikakkupohja:
  • 4 kananmunaa
  • 120 g sokeria
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 60 g perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
Mansikkamousse:
  • 6 dl vispikermaa
  • 1 litra (n. 500 g) mansikoita
  • 4 liivatelehteä
  • tilkka vettä
  • noin 1 1/2 dl tomusokeria
  • noin 2 rkl vaniljasokeria
Kostutukseen: 
 1 1/2–2 dl laimennettua omenamehua

Koristeluun:
  • mansikoita 
  •  4–5 dl vispikermaa
  • 1–1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
Hyytelösokeri:
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
 (pähkinä/mantelirouhetta)

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon muutamassa erässä välillä sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakku leivinpaperilla vuorattuun noin 20cm irtopohjavuokaan. Paista kakkua 165 asteessa noin 30 minuuttia ritilän päällä. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä cocktail-tikulla.

Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. 


Laita liivatteet likoon ja soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Lisää vatkattu kerma mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi. 


Täytä kakku irtopohjavuokaan. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, niin anna täytteen hetki jähmettyä kylmässä ennen kakun täyttöä. Kostuta kakku kerros kerrokselta pullasutia apuna käyttäen laimennetulla omenamehulla ennen täytteen levittämistä. Kostuta lopuksi päällimmäinen kerros. Suojaa kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Koristele kakku kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Levittäessä kerman menekki on vähäisempää kuin pursottaessa. 


Kiehauta vesi kattilassa hyytelösokeria varten. Lisää hyytelösokeri kiehautettuun veteen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hyytelösokeriliemi vielä, mutta älä keitä. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki koko ajan sekoittaen, ettei liemen päälle tule kalvoa. Levitä hyytelösokeri pullasudilla mansikoiden päälle. Hyytelösokeri antaa mansikoille kauniin kiillon, mutta sen voi myös halutessaan jättää pois. 


Vinkki! Täytettä tulee aika runsaasti, mutta jos haluaa vähemmän täytettä kakkuun, niin lopun voi lusikoida vaikka annosmaljoihin ja tarjota jälkiruuaksi :o) On makuasia kuinka paljon täytettä kakkuun haluaa!