Keltaisessa puutalossa paisteltiin piirakkaa. Kierroksen SalainenLeivontaYstäväni laittoi minulle ohjeen Puolukkarahkapiirakkaan, onhan nyt paras puolukka-aika. 

Puolukkarahkapiirakka

Pohja:

100 g voita, pehmeää

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3-4 dl puolukoita

2 dl vaniljarahkaa

2 dl kermaviiliä

2 kananmunaa

3-4 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

Koristeeksi jäisiä puolukoita

Valmista ensin pohja. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi muut ainekset. Levitä taikinahyvin voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin.

Kaada puolukat takinan päälle. Sekoita keskenään muut täytteen ainesosat, kaada täyteseos puolukoiden päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.

Ota uunista ja anna jäähtyä. Koristele jäisillä puolukoilla.

001.jpg

Voin punnaamista ja jauhojen sekoittelua ...Voi on Eila laktoositonta ja minä käytin erytritolia tässä sokerin asemasta. Jauhoseoksena 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kookosjauhoja keventämään tuota hiilarimäärää.

002.jpg

Puolukat jo pohjan päällä.

003.jpg

Valmiina uuniin menossa.

Kermaviilin korvasin samalla määrällä rahkaa, eli käytin 2 purkkia Valion Lumo Vanilija rahkaa, joka on laktoositona ja ei sisällä lisättyä sokeria.   Vaniliiniskerinkin jätin pois, koska tuossa Lumossa maistui vahvasti vanilija. 

Sillä aikaa kun piirakka on uunissa valmistuu hölskytyskurkut. Elokuun kirjelähetyksessä sain pariltani Maku-lehden josta pongasin ohjeen:

Hölskytyskurkut

3-4 avomaankurkkua

2 rkl vettä

2 rkl väkiviinaetikkaa

1 1/2 rkl sokeria

1 tl suolaa

3 rkl tillisilppua

Pese ja kuori kurkut niin että pintaan jää kapeita vihreitä raitoja, voit myös halutessasi viipaloida kurkut kuorimatta. 

Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä vesi, etikka, sokeri ja suola. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut.

Pane kurkku viipaeet isohkoon lasipurkkiin. Lisää etikkaliemi ja tillisilppu. Sulje purkki ja hölskyttele kurkkuja hetki.

Säilytä kurkut jääkaapissa tarjoilu hetkeen asti. Kurkut säilyvät jääkapissa päivän pari.

004.jpg

tuossapa kuva lehdestä

005.jpg

juustohöylällä leikkasin kurkut ohkaisiksi.

006.jpg

Kohta hölskytellään.

007.jpg

Minulla ei ollutkaan lasipurkkia, niin kirkas muovirasia ajaa saman asian :)


008.jpg

ja sitten kylmään!

Piirakkakin alkaa olla valmis tässä vaiheessa.

009.jpg

Sitten pitäisi vielä malttaa jäähdytellä....

010.jpg

Aahh..maistuis varmaan sullekkin <3

011.jpg

Ihana makuyhdistelmä, maistuu vuodesta toiseen!

012.jpg

Sinne meni :)