Keltaisessa puutalossa paisteltiin piirakkaa. Kierroksen SalainenLeivontaYstäväni laittoi minulle ohjeen Puolukkarahkapiirakkaan, onhan nyt paras puolukka-aika.
Puolukkarahkapiirakka
Pohja:
100 g voita, pehmeää
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3-4 dl puolukoita
2 dl vaniljarahkaa
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
3-4 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
Koristeeksi jäisiä puolukoita
Valmista ensin pohja. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi muut ainekset. Levitä taikinahyvin voideltuun piirakkavuokaan jauhotetuin käsin.
Kaada puolukat takinan päälle. Sekoita keskenään muut täytteen ainesosat, kaada täyteseos puolukoiden päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 min tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.
Ota uunista ja anna jäähtyä. Koristele jäisillä puolukoilla.
Voin punnaamista ja jauhojen sekoittelua ...Voi on Eila laktoositonta ja minä käytin erytritolia tässä sokerin asemasta. Jauhoseoksena 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kookosjauhoja keventämään tuota hiilarimäärää.
Puolukat jo pohjan päällä.
Valmiina uuniin menossa.
Kermaviilin korvasin samalla määrällä rahkaa, eli käytin 2 purkkia Valion Lumo Vanilija rahkaa, joka on laktoositona ja ei sisällä lisättyä sokeria. Vaniliiniskerinkin jätin pois, koska tuossa Lumossa maistui vahvasti vanilija.
Sillä aikaa kun piirakka on uunissa valmistuu hölskytyskurkut. Elokuun kirjelähetyksessä sain pariltani Maku-lehden josta pongasin ohjeen:
Hölskytyskurkut
3-4 avomaankurkkua
2 rkl vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl tillisilppua
Pese ja kuori kurkut niin että pintaan jää kapeita vihreitä raitoja, voit myös halutessasi viipaloida kurkut kuorimatta.
Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi.
Yhdistä vesi, etikka, sokeri ja suola. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
Pane kurkku viipaeet isohkoon lasipurkkiin. Lisää etikkaliemi ja tillisilppu. Sulje purkki ja hölskyttele kurkkuja hetki.
Säilytä kurkut jääkaapissa tarjoilu hetkeen asti. Kurkut säilyvät jääkapissa päivän pari.
tuossapa kuva lehdestä
juustohöylällä leikkasin kurkut ohkaisiksi.
Kohta hölskytellään.
Minulla ei ollutkaan lasipurkkia, niin kirkas muovirasia ajaa saman asian :)
ja sitten kylmään!
Piirakkakin alkaa olla valmis tässä vaiheessa.
Sitten pitäisi vielä malttaa jäähdytellä....
Aahh..maistuis varmaan sullekkin <3
Ihana makuyhdistelmä, maistuu vuodesta toiseen!
Sinne meni :)
Kommentit