Joulu lähestyy kovaa vauhtia, enää 7 yötä jouluun. Olen ajatellut, että jouluvalmisteluihin riittä viikko. Mitä en ehdi tehdä, saa jäädä tekemättä. Lucian päivänä aloitin ja Tuomaan päivänä kaikki on valmiina. Hyvä Tuomas joulun tuopi. Kansanperinteen mukaan Joulu alkaa Tuomaan päivästä.
Tänään paistelin piparkakkuja. Sain pariltani ohjeen Suklaapiparkakkutikkareihin.
Makoisat naurut saatiinkin Keltaisen puutalon isännän kanssa, kun tarkastelin parini lähettämiä ohjeita tarkemmin, sardiininäkkärit onkin tarkoitettu koirapojille <3 . Ainekset on niin maukkaat, että voi kai niitä emäntäkin maistella :D
Suklaapiparkakkutikkarit
15 kpl
tarvikkeet:
500g piparkakkutaikinaa (itsetehtyä tai valmista)
200g maitosuklaata
200g valkosuklaata
grillitikkuja
Tee näin:
Kauli taikina noin 5mm paksuiseksi ja ota lumiukkomuotilla ja lumihiutale muotilla kuvioita taikinasta. Työnnä piparkakkuihin katkaistut grillitikut ja paista 175 asteisessa uunissa n. 10 min.
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Siirrä suklaat pursotinpusseihin ja leikkaa pussin kulmiin pienet reiät. Koristele piparkakkutikkarit suklaalla.
Minun tikkarit, voi luoja, minulta tuo koristelu ei oikein onnistunut :D niinpä nämä sai tasaisen kuorrutuksen.
Käytin tähti-, sydän- ja kuumuotteja.
Tikkuina minulla on kierroksella SLY35 saamani jäätelötikut.
Minusta nämä ovat hienoja.
Kuorrutus on tehty tummalla suklaalla.
Tavalliset piparit paistuvat samalla.
Ihana tuoksu täyttää Keltaisen puutalon keittiön ja leviää koko taloon tuoden aavistuksen jo Joulusta.
Ihanaa Joulun odotusta!
Kommentit