Sly37 pariltani sain ohjeet Bataattikeittoon, leipäpitsaan ja vaniljaiseenpannacottaan. Siinäpä oivallinen sunnuntai lounas. Niinpä keltaisessa puutalossa tarjottiin sunnuntaina näitä herkkuja.

En ole oikein hyvä organisoimaan mutta tällä kertaa tuo ajoituskin osui aika hyvin ja kaikki oli valmiita suunnilleen samaan aikaan. 

Ensimmäisenä täytyi laittaa pannacottat valmistumaan.

Vaniljainen Pannacotta pistaasipähkinöiden kera

3 liivatelehteä (näitä löytyi paketista)

3dl kuohukermaa

2dl makeuttamatonta mantelimaitoa (tätä löytyi paketista)

1 vaniljatanko

2 rkl steviaa

2 rkl suolaamattomia pistaasipähkinöitä

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia

2. Kaada kerma ja mantelimaito paksupohjaiseen kattilaan. Kaavi vaniljasiemenet tangosta. Pudota siemenet ja tanko kattilaan mukaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä 5 min. Lisää stevia ja poista vaniljatanko.

3. Purista liivatelehdet kuiviksi ja hämmennä ne kiisseliin, että ne sulavat tasaisesti.

4.Kaada kiisseli 4 annosvuokaan ja anna jäähtyä 15 min. Laita elmukelmua vuokien päälle ja nosta jääkaappiin.

5. Kaada kuumaa vettä kulhoon, kastele vuoat veteen varovasti ettei ne hörppää vettä sisäänsä. Kumoa vuoat jälkiruokalautasille. Ripottele päälle rouhitut pähkinät ja tarjoile :D

Käytin laseja ja tarjoiltiin myöskin niistä :)IMG_20170115_132306.jpg

Pannacotat tein siis ajoissa kylmään jäähtymään.

Bataattikeitto

1 rkl kasviöljyä

1 pilkottu sipuli 

2,5 cm tuoretta inkivääriä (löytyi paketista)

1 tl curryä

1 tl merisuolaa

500g bataattia

4 dl kookosmaitoa ( löytyi paketista)

1 l kasvislientä

1 limetin mehu (tämäkin oli paketissa)

2 rkl tuoretta korianteria

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää inkivääri ja sipuli ja kuullota pehmeäksi. Lisää curry ja suola. Kaada pilkotut bataatinpalat, kookosmaito ja kasvisliemi kattilaaan, kiehauta keitos ja laske lämpö puoleen, anna  hautaua n.20 min ilman kantta tai kunnes bataatit ovat kypsiä. 

2. Soseuta keitto ja kuumenna uudelleen tarvittaessa ja purista limetin mehu joukkoon. Annostele ja ripottele korianteria päälle. 

IMG_20170115_123059.jpg

Soseutettu keitto

Silläaikaa kun bataatit kypsyy voi aloittaa pitsaleipien valmistamisen.

IMG_20170115_123053.jpg

Leipäpitsaa

Laitan ohjeen jota kylläkin jouduin soveltamaan kun ei kaikkia tarvikkeita ollut kotona.

Pohja:

100g täysjyväjauhoja

50g kvinoajauhoja

0,75tl ruokasoodaa

1 rkl oliiviöljyö

2 rkl lämmintä vettä

merisuolaa

1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. sekoita jauhot ja sooda kulhoon, lisää suola ja sekoita taaas. Lisää öljy ja sen verran vettä, että taikinasta tulee pehmeä, ei kuitenkaan tahmaista.

2. Jauhota työtaso ja kaada taikina sille. Vaivaa taikinaa n. 2 minuuttia kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.

3. Laita 2 uunipeltiä uuniin kuumenemaan

4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne n. 5 mm paksuisiksi kiekoiksi.

Päälinen:

0,5 dl ranskan kermaa

150 g suikaloitua kesäkurpitsaa

55 g kirsikka tomaatteja

50g ricotta juustoa

1 murskattu valkosipulin kynsi

2 rkl oliiviöljyä

salaatin lehtiä tarjoiluun.

5. Levitä ranskankerma kiekoille ja ripottele kesäkurpitsa ja tomaatit päälle. Lisää vielä ricotta päälle pieninä nokareina.

6. Ota uunipellit uunista ja nosta nopeasti kiekot kuumille pelleille

7. Paista pitsoja n. 7 -10 min. kunnes pohja on rapeaa.

8. Sekoita öljy ja valkosipuli keskenään ja valuta seosta valmiiden pitsaleipien päälle.

Kesäkurpitsaa ei ollut, suikaloin paahtoapaistia hiukan ja tavallista juustoakin jouduin käyttämään. Kuinka ollakkaan kirsikkatomaatitkin uupuivat ja turvauduin säilyke tomaattiin.

Mutta pitsaleipäsiä kannattaa kokeilla! Helppoa ja nopeaa :)

Leipäset valmiit, keitto valmista ja pannacotatkin ovat hyytyneet.

Nyt herkutellaan!

IMG_20170115_132402.jpg

Vain tuore korianteri puuttui. Tässä maistuu ihanasti myöskin tuo kirpeä limetti!

Keitto on aivan mahtavan makuista ja pitsaleivät sopivat oikein hyvin keiton kylkeen.

IMG_20170116_194659.jpg

Namskista :D toiseen laitoin hiukan likööriä jonka päälle lisäsin pitaasipähkinät. Antoi kyllä tujauksen tähän. 

IMG_20170116_194653.jpg

Vaniljaista, muttei liian makeaa

IMG_20170116_194647.jpg

Olkaa hyvä!