Kuinkahan moi kieriskelee samojen asioiden ympärillä kuin keltaisen puutalon emäntä. Keventää ja laihduttaa, syö terveellisesti ja vähemmän terveellisesti. Oikeasti tämänkin puutalon emäntä kuitenkin haluaa olla kunnossa ja ehkäpä muutaman kilon lähempänä normaalipainoa.

Ja kyllä, ostin taas sen nettivalmennuksen. Ja sitten toisenkin. Etsinnässä on se kultainen keskitie loppuelämän matkalle.

Ensiksi hurahdin ketogeeniseen diettiin, jonka perusajatuksena on rajata rajusti hiilihydraatit, syödä hallitusti proteiinia ja suurin osa ravinnosta tulee sitten rasvasta. Magnesiumia ja kaliumia kannattaa popsia lisäravinteina. Natriumin saannista on myös huolehdittava.

Jollain tapaa pelottava-- ehkäpä pystyisi tekemään tätä jollain jaksotyylillä, arkipäivät ketoillen ja pyhänä hiilari tankkaus. 

Kokeilin kuitenkin muutaman sovelletun ohjeen, soveltaminen on keltaisessa puutalossa melkeinpä pakko :D

IMG_20180509_101639.jpg

Lettuja oli pakko kokeilla, 5 kananmunaa ja 2 dl ranskankermaa, vatkataan sekaisin ja paistellaan lettusiksi.

Karppilettujen ohje löytyy myös Karppisiskoilta ja soveltuu varmaankin myös tähän ketogeniseen diettiin.

IMG_20180511_131005.jpg

Seuraavaksi kokeilin torttupohjan paistoa, laitoin 3 kananmunaa 1dl erytritolia, vatkasin vaahdoksi ja lisäsin 1,5 dl mantelijauhoja. Paistelin 225 asteisessa uunissa n. 10 min. Jäähtyneen pohjan päälle kermavaahtoa ja marjoja, tulipa herkkua!

IMG_20180513_123613.jpg

Ja Parsaa. Parsa on hyvin ravintopitoinen herkku, jossa on kaliumia, jota siis kannattaa syödä, ettei saisi sydämentykytyksiä. ja reilusti voita pannulla :D

Nähtäväksi jää jaksanko ketoilla. Vai josko sittenkin se uusi Alku...