Keltaisen puutalon keittiössä kokkaillaan taas jotain aivan uutta :D

Jossakin Facepuukin ihmeellisessä maailmassa näin lihapullavuoan ohjeen videona. Se jäi hiukan kaivelemaan tuonne takaraivoon ja ajattelin että kyllähän sen saa muokattua ketogeeniseen ruokavalioon sopivaksi.

IMG_20180706_102843.jpg

Varasin 600g jauhelihaa, 2 kesäkurpitsaa, emmentaljuustoraastetta ja kermaa löytyy kotoa nykyään aina. 

IMG_20180706_103140.jpg

Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisäsin humpsauksen sipulijauhetta. Viipaloi kesäkurpitsat.

IMG_20180706_104314.jpg

Voitele vuoka, ja laita kesäkurpitsa viipaleita vuoan pohjalle, pyörittele lihapulla jokaisen viipaleen päälle ja laita vielä viipaleet lihapullien lomiin ja vuoan reunoihin. Minulla oli liian pienet kesäkurpitsat ja jouduin hieman kikkailemaan ja reunatkin jäivät paljaiksi. Osaanpahan seuraavan kerran valita hieman suuremmat :)

IMG_20180706_104723.jpg

Lorauta kermaa hieman lihapullien päälle ja ripsuttele juustoraastetta pinnalle. 

IMG_20180706_105815.jpg

minulla oli jäänyt 3 viipaletta pekonia jääkaappin niin laitoin ne vielä juustojen päälle. 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.

IMG_20180706_114835.jpg

Tulipa herkullista, Oli sen verran rasvaista tuo naudan jauheliha 17% että kermaa ei ehkä olisi tarvinnut laittaa ollenkaan.

Namskis. Hyvää ruokahalua!

Jos ruokavaliosi sallii, voit tehdä vuoan niin, että käytät keitettyjä perunoita ja kerman sijaan valkokastiketta. muutoin ohje on sama.