Sateisena päivänä keltaisessa puutalossa kaivattiin jotain herkullista. Ja koska emäntä aikoo noudattaa ketogeenistä ruokavaiota seuraavat 3-4 viikkoa suhteellisen orjallisesti, ei kaikenlaiset pannukakut siten käykkään :D ja isäntä saa ruokaa jota emäntäkin voi syödä. Tai sitten ei :D , kolmisen viikkoa jaksaa joskus tehdä kahdetkin ruoat.
Ketogeeninen ruokavalio rajaa hiilarit minulle n. 20g, proteiinit 85g ja rasvat 132g. Näyttää nuo rasvat aika hurjalta. Mutta ihmiskoe alkoi kuitenkin nyt toden teolla tämän viikon maanataina.
Pannukakkua teki mieli ja etsin erillaisia pannari ohjeita netistä. Ja tyypilliseen keltaisen puutalon tyyliin sitä sitten valmistettiin hieman soveltaen.
Ohje pannukakkuun on isolle uunipellille.
500g arkiraejuustoa
6 kanamunaa
1 dl smetanaa
4 rkl sulatettua voita
1dl karppisokeria
1 tl suolaa
4 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljajauhetta
Kaikki ainekset kulhoon ja sekoitetaan sauvasekoittimella sekaisin.
Vuorasin pellin leivinpaperilla ja sulatin pellille hieman voita jonka levitin sitten koko paperille.
200 asteisessa uunissa paistoin n. 30 minuuttia.
voita leivinpaperin päälle sulatettuna
Ripsuttelin pinnalle karppisokeria
Mehevä
ja maukas!
Smetana purkista jäi pohjat johon ripsautin myös vanilijajauhetta, sekoitin ja nautin pannukakun päällä. Vain mansikat puutuivat, ne olivat siellä marjatorilla.
Ravintosisältö/ 100g
energia 128kcal
proteiini 11,1g
hiilihydraatti 1,8g
rasva 9,3g
Pannukakkuni esikuvat löytyvät Paulanketoblogi ja Puolet pienemmäksi blogeista.
Kommentit