Olen nyt noudattanut ketogeenistä ruokavaliota jonkun aikaa. En kuitenkaan orjallisesti makroja laskien, vaan mennyt harjoitellessa ja totutellessa tämä alkutaival. En osaa sanoa kuinka hyvin olen onnistunut noiden hiilareiden kanssa, proteiinia on saattanut tulla ainakin liikaa ja rasvan määrä on ehkä ollut alakanttiin. 

Leipähän on sellainen juttu mitä useimmiten kaipaan, ja tietenkin joskus joku ihana herkkuhetki.

Onneksi tuolla facebook ryhmässä on aktiivisia leipojia, ihana kun pääsee soveltamaan ohjeita keltaisen puutalon tapaan.

Ihanaa mutakakkua on tullut kokeiltua ja pieniä pellavarouhepaloja myös. Paloja paistelin useampana päivänä ja maistuivat tosi makoisille. Kaivelin myös tuolta blogin kätköistä Karpimpaa piirakkaa , koska muistin sen olevan aikakin herkkua.

IMG_20180826_142451.jpg

Mukailin ohjetta tuon pohjan suhteen, siinä on pellavansiemenrouhetta, pofiberiä ja mantelijauhetta-

jos vaihtaa kookosjauhon muihin jauhoihin täytyy melkeinpä tuplata määrä. Koivusokerin vaihdoin karppisokeriin, jossa ei ole imeytyviä hiilihydraatteja.

IMG_20180818_172427.jpg


Ketogeeniseen mutakakkuun tarvitset tummaa suklaata, karppisokeria ja kaakaojauhetta.

Ketogeeninen Mutakakku  6 annosta Ohje Anu-Marika Tolvanen

70g voita
80g raakasuklaata (Lindtin 85% suklaata käytin itse)
1dl karppisokeria
2 kananmunaa
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
ripaus Himalajan ruususuolaa

Rouhi suklaa kulhoon. Sulata voi ja kaada se suklaan päälle, kun suklaa on sulanut sekoita joukkoon karppisokeri, suola ja kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (20cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 190asteessa n.18min.

IMG_20180818_172259.jpg

Uuniin menossa

IMG_20180818_174916.jpg

Uunista ulos, tämä pääsi hiukan kuivahtamaan, eli pitää olla tarkkana jos haluaa mutakakkua :D

IMG_20180818_173654.jpg

Pellavarouhepaloja

IMG_20180818_173833.jpg

namskis

Pellavarouhepalat Anni Pennasen ohjeella:

2kpl munia

30g kermarahkaa

2tl psylliumia

2tl leivinjauhetta

2rkl pellavansiemenrouhetta

100g juustoraastetta

Vatkaa ensin munat vaahdoksi, lisää kermarahka vatkaten.

Sekoita kuivat aineet, ja lisää muna-rahkaseokseen. Kääntele lusikalla juustoraaste joukkoon.

Jaa leivinpaperin päälle kuuteen osaan ja paista 225 asteisessa uunissa n. 10 min