Keltaisen puutalon keittiössä paisteltiin ketogeeniseen ruokavalioon sopivaa kääretorttua. Aina on hieman makean nälkä ja ihanaa kun näihin vaihtoehtoisiin herkkuihinkin löytyy ihania ohjeita. Tämä Suklaakäärettorttu on Paulanketoblogista.

IMG_20181021_125246.jpg

Keltaisen puutalon vierailijat tietävätkin, että emäntä soveltaa ja kokeilee, joskus onnistuen, ja joskus taas ei.

Tätäkin ohjetta joutui vähän muokkaamaan.

Suklaakääretorttu

6kpl kananmunia

1/2dl karppisokeria

1dl mantelijauhoja  ( minulla munat oli L kokoisia niin käytin mantelijauhoja 1 1/2dl)

3rkl tummaa kaakaojauhoa

1tl leivinjauhetta

Täyte:

175g tuorejuustoa  ( minulta puuttui kerma joten tuplasin tuorejuuston määrän )

2dl kermaa vaahdotettuna

50g 80% suklaata ( meillä oli Lindt Exellence 90% tumma suklaa)

IMG_20181021_125108.jpg

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja makeutus sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muna/makeutusvaahtoon. Sekoita vielä nopeasti sähkövatkaimella.

Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteisessa kiertoilma uunissa n, 10 min. ( Minulla tavallinen uuni joten nostin lämpötilan n. 185 asteiseksi ja paistoin n. 10min.)

Valmista sillä välin täyte.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto kermavaahtoon vatkaten, Lisää hieman jäähtynyt suklaasula vaahdon sekaan .

Kumoa valmis pohja karppisokeroidulle leivinpaperille, anna jäähtyä.

Lisää tortun päälle täyte ja rullaa leivinpaperin avulla tortuksi,

Nauti!

IMG_20181021_130041.jpg

Namskis!

Keltaiseessa puutalossa kokeiltiin myös keitellä luulientä. Sain isältäni hirven luita jotka sahasin pätkiksi ja haudutin  ylivuorokauden 125 asteisessa uunissa. Pilkotut luut vain isoon uunin kestävään astiaan ja vettä sen verran että luut peittyy. loraus omenaviinietikkaa ja uuniin. Vettä joutuu välillä lisäilemään. Kun luut on olleet 24 h hautumassa, ja ihan mielellään ylikin, poistetaan luut liemestä. Itse siivilöin vielä liemen. Laita liemi kattilaan ja mausta mieleiseksi pippurilla, yrteillä ja suolalla. Jäähdytä liemi. Pakasta kerta-annospusseihin. Minun liemeni oli jäähtyneenä aivan hyytelöä, ja oli tosi helppoa kauhoa se n. 1dl annoksina pusseihin. Sitten vaan nautitaan luuliemestä joko juomana tai ruuan seassa. Hidasta elämää sivustolta löytyy ainakin tietoa luuliemestä. 

IMG_20181015_133439.jpg

Keltaisen puutalon emäntä on edelleen koukussa virkkaukseen, tässä taas yksi kappale Asterimattoja. Ohje mattoon löytyy Lankavan sivuilta.

Siinäpä taas näitä, keltaisen puutalon kuulumisia. 

Keltaisessa puutalossa on vierailtu kohta jo 15000 kertaa, huikeaa! Pitääkin miettiä olisiko jokin arvonta paikallaan Juhlan kunniaksi!

Hyvää syksyä Teille ja tervetuloa uudestaan vierailulle!