IMG_20200607_125320.jpg

Terveiset keltaisen puutalon keittiöstä. Kesä on jo ehtinyt näyttää kauneuttaan, ja olemme saaneet nauttia aurinkoisista päivistä. Ensimmäisiä mansikoita odotellessa jotain kesäistä voisi leipoa. Maisemakahvilan raparperipiirakka on herkkua ja raparperit ovat jo  ensimmäisen satonsa kasvattaneet. Tarkistus kaappeihin ja tarvittavia leipomustarvikkeita ei löytynytkään. Ei ollut rahkaa eikä kermaviiliä, en uskaltanut sitten jogurtista ruveta soveltamaan, ettei menisi suuri työ ihan hukkaan.

Mitäs sitten leivottaisiin :) ? Minkälaisia mielleyhtymiä teillä on? Minä yhdistän tietyt asiat jouluun, yksi niistä on mausteinen piimäkakku. Sääli sinänsä, koska piimäkakku on niin helppo ja vaivaton valmistaa. Kuivat aineet vain sekaisin ja lisätään voi/margariini, siirappi ja piimäseos kuiviin aineesiin. Tämähän käy vegaaneillekin, kun kaikenlaisia vegaanisiä "maitotuotteita" on tarjolla. Mitäpä jos kokeilisi soveltaa kesäisemmäksi perinteisen piimäkakun ohjeen. Helpoilla nikseillähän ohjeesta kuorituu kesäinen jogurttikakku. Rusinat vaihtuu kuivattuihin marjoihin ja mausteet sitruunankuoreksi, piimän asemesta käytetään vanilja-mansikka jogurttia.

Perinteinen Piimäkakku

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

1 dl rusinoita

1 rkl siirappia

1 dl sulatettua rasvaa (100g)

3 dl piimää

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää siirappi rasva ja piimä. Sekoita taikina haarukkavatkaimella tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteissessa uunissa n. 1 tunti.

IMG_20200607_111327.jpg

Kesäinen jogurttikakku

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa 

1 dl kuivattuja marjoja , Biokia luomu marjamix

Sirtuunanmehua, tai sitruunankuorta raastettuna, itse käytin sitruunan kuori raastetta

1.25 dl sulatettua rasvaa (125g)

3 dl vanilja-mansikka jogurttia

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva ja jogurtti. Sekoita taikina haarukkavatkaimella tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteisessa uunissa n. 1 tuntl.

 

IMG_20200607_121916.jpg

Uunista ulos♥️

IMG_20200607_125331.jpg

Piimä kakun maku paranee vanhetessaan, tämä jogurttikakku on nyt jo niin maukasta, kuinkahan huomenna 😀