Taas onkin aikaa vierähtänyt siitä, kun tänne viimeeksi kirjoitin. Opiskelu tuntuu vievän kaiken ajan. Edellisen hellejakson mentyä ja seuraavaa odotellessa keltaisen puutalon keittössä pystyi uunia käyttämään. Monet ovat kertoneet kesäkurpitsaa tulevan paljon yli oman tarpeen. Kaikki jotka ovat jaksaneet kastella isutuksiaan, saavat hyvää satoa. Itse en ole istuttanut ollenkaan kesäkurpitsaa. Edellisen kokeilun huono menestys johtui siitä että joku elikko innostui niistä kukista ja kävi napsimassa ne pois. Kärsivällisyys ei koskaan ole ollut hyveeni, niinpä en uudistanut kokeilujani.
Tällä kertaa päätin kokeilla kesäkurpitsarullaa tai vaikka kääretorttua, kuka mitenkin sen tulkitsee. Ohjeen näin jollain videolla facebookissa ja sovellan nyt sitä, koska en ole ihan varma miten ohje meni. Uudestaan en enää videota löytänyt.
Yritin ostaa suht samankokoiset kesäkurpitsat, nämä painoivat n. kilon yhteensä
Raastoin hienolla raastimen osalla yhden kurpitsan raasteeksi, ja kaksi kurpitsaa höyläsin juustohöylällä siivuiksi. Raastetta painelin hiukan lävikössä, että enin kosteus valuisi pois.
Kuusi kananmunaa kulhoon ja hieman pippuria ja suolaa.
Vatkasin kyllä jonkun aikaa...
...vaahto on melkein valkoista.
Kesäkurpitsaraaste sekaan...
kunnollinen sekoitus.
Ohuet viipaleet ladotaan pinnalle. Kaikki viipaleet ei menneet, mutta yksi kurpitsa ei olis riittänyt. Voitelin ihan hieman vaan voisulalla viipaleiden pinnalta. 180 °C Uuniin puoleksi tunniksi.
Täytteeseen tulee juustoa, ja jokainen voi sitten laittaa lisäksi juuri sitä mitä parhaaksi näkee ja makumieltymykset sallii. Kaupasta ostin Valion Viola kylmäsavulohituorejuustoa ja kylmäsavulohta. Silppusin lohen hienoksi, lohta oli 100g Suunnitelmissa on tehdä itse Ricotta juustoa, joka varmasti sopisi tähän hyvin.
Näytti siltä, että täytettä oli liian vähän, niinpä laiton toisenkin purkin tuorejuustoa, onneksi olin ostanut kaksi.
Pohja valmiina.
Käänsin valmiin pohjan toisen leivinpaperin kanssa. Taas kerran huomasin, että olisi kannattanut hieman voidella tuota paperia. Kumma ettei tätä meinaa muistaa.
Jäähtyneen pohjan päälle täyte ja sitten vaan rullaus.
Tältä se sitten näytti, ja maistui myös hyvälle. Leikkasin päädyistä palat pois, ja laiton rullan jääkaappiin lepäämään noin tunnin ajaksi. Kohta maistellaan.
Tämä oli kyllä kiva kokeilu ja käy gluteenittomille, vähähiilarisille ja vaikka ketoilijoillekin.
Kommentit