Tänään vietämme Itsenäisyyspäivää, Suomi täyttää 98 vuotta!
Samalle päivälle osui myöskin 2. adventtisunnuntai.
On syttynyt 2 kynttilää nyt,
ja valo on meille lisääntynyt.
Kierroksen Sly33 pakettikin oli tullut automaattiin jo perjantaina, mutta työ kiireiden vuoksi en päässyt hakemaan pakettia vasta kuin lauantai aamuuna. Jännityksestä huolimatta pystyin pitämään näppini irti ja avasin vasta kotona :)
Paketti täynnä yllätyksiä ja hyvän Jouluntoivotusta!
Saakohan tämän avata jo, vai pitääkö odottaa jouluaattoon asti ?
Korttissa viesti:
Kuuntele! Tiukuja voi kuulla
Joulu on jo porraspuulla
Kirkas tähti hohtaa,
Jouluun sinut johtaa
Sytytä kynttilä, hiljene tovi,
avaa Joululle ovi.
Kahdenlaista suklaata, valkoista sitruunanmakuista suklaata ja vadelmanmakuista tummaa suklaata
Marianne crushia ja pistaasipähkinöitä, ohjeet marianne- ja pistaasi-suklaakekseihin.
Ohje Mustikkamarmoroituun juustokakkuun ja Herkku Leivonta lehti
Paketti oli taaskin aivan mahtava, suuret kiitokset salaiselle leivontaystäväleni ja Lämmintä adventtiaikaa sekä Hyvää Joulua!
Slyparini ohjeella sitten itsenäisyyspäiväksi kakkua leipomaan!
Tässä erikoinen pohja kekseistä ja voista :)
Valmiiina uuniin laitettavaksi, en ollut koskaan marmoroinut mitään, ja hiukan innostuin!
Valmis kakku uunista ulos, ja jäähtymään!
Tässä ohje:
Mustikkamarmoroitu juustokakku
Pohja:
1/2 pkt (á 400g) Pirkka Digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
2 prk (á 250g) Pirkka maitorahkaa
1 rs (180g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta:
1 dl mustikoita( pakaste)
3/4 rkl sokeria
1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm ) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
3. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 50 min . Anna jäähtyä sen aikaa , ettei vuoka tunnu enää kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. ( Näin kakkuun ei jäähtymisen aaikana niin helposti synny repeämiä) .Anna jäähtyä huoneen lämpöisekai ja siirrä jääkaappiin.
5. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.
Meillä kakku on vielä jääkaapissä, Itsenäisyyspäivän kahvit juodaan television ääressä Itsenäisyyspäivän juhlia katsellessa :)
Tässä vielä kuva, olkaa hyvä! Aikamoista herkkua!
Kommentit