Keltaisen puutalon puutarhan raparperit ovat valmiina ensimmäiseen sadonkorjuuseen. Kasvunihme tapahtui viipyilevässä keväässä aivan samaan tahtiin kuin muinakin vuosina. Kahvittelu seuraakin oli tiedossa, niinpä päätin tehdä raparperi-mansikkapiirakan. 

SLY39 kierroksen parini lähetti kaurajauhoja, jotka ovat osoittautuneet aivan mahtavaksi vaihtoehdoksi gluteenittomaan leivontaan. Monesti olen kuullut sanottavan gluteenitonta leivontaa ongelmalliseksi. Minulle ongelmallista on kaikki monimutkainen,  oli kysymys leivonnasta, tai melkein mistä tahansa. 😂

Päätin kokeilla kaurajauhoista Mamman marjapiirakkaa.

IMG_20170523_164731.jpg

Tässä ohje:

2,5 dl kaurajauhoja

1 dl kauraleseitä

0,5 dl kookossokeria 

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa kasvirasvaa

1 kananmuna

Täyte:

Raparperia ja mansikoita

2 dl kermaviiliä

1 kananmuna

1 dl sokeria, käytin erytritolia

Vaniljaa mausteeksi.

Sekoita kuivataineet sekaisin, lisää kananmuna ja rasva, sekoita hyvin.

Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä pilkotut raparperit ja mansikat pohjan päälle. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljajauhe sekaisin ja kaada raparperin ja mansikoiden päälle. Vaniljajauheen sain SLY38 parilta, ystävänpäivälahjaksi.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 25-30 min.

IMG_20170523_164852.jpg

Ja sitten vain nautitaan.💗

Aivan ihana piiras ja todella helppotekoinen. Kannattaa kokeilla!