DSCN2094.jpg

Pakkanen paukkuu ulkona -26 asteen voimin. Grillikota kyhjöttää kylmissään pihalla ja Keltaisen puutalon koirapojat, Onni Ja Elmo, tahtovat pihalla käydessään päästä kurkistamaan onko makkaranpaistotulet tehty.

Tänään kuitenkin paisteltiin ihan sisällä Sly33 kierroksen tammikuun paketissa saamillani ohjeilla. Ensin Sinihomejuusto-juurespiirakka ja seuraavana Feta-pinaatipasteijat.

DSCN2058.jpg

Pohja kauliutui hyvin kahden leivinpaperin välissä.

DSCN2059.jpg

Täyteainekset sekaisin kulhossa

DSCN2060.jpg

Valmiina uunista ulos.

DSCN2064.jpg

Voi luoja kuinka hyvää!

DSCN2065.jpg

 

DSCN2068.jpg

Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon, lisää jauhot ja timjami ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Voit tehdä myös monitoimikoneessa. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Vedä taikinapohja reunalliselle uunipellille. Nosta pohja jääkaappiin juuresten käsittelyn ajaksi.

Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit, sekoita joukkoon öljy, suola, timjamin lehtiä ja mustapippuria. Paahda 225 asteisessa uunissa n. 20 min. kunnes juurekset ovat kypsiä, mutta napakoita. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.

Esipaista pohjaa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Sekoita kermaviili, murusteltu sinihomejuusto, munat ja mustapippuri. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja jatka kypsentämistä vielä 15 -20 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Levitä paahdetut juurekset kypsän piiraan päälle. Paloittele ruuduiksi.

VINKKI!

Piiraasta tulee kaunis ja värikäs kun juureksia ei piiloteta paistettavaan täytteeseen vaan ne ripotellaan kypsälle piiraalle <3

Tuo minun piiras on hiukan mukaeltu ohjeesta, sinihomejuustoa en voinut laittaa, kun lapsenlapset ei sitä syö ja juureksetkin piilotin täytteeseen. Piiraan pinnalle suikaloin paprikaa väriä antamaan. Juustona minulla tässä on fetajuusto, maistui kyllä tosi hyvälle myöskin.

 

Seuraavaksi sitten Feta-pinaattipasteijat, pakasteessa oli 4 levyä torttutaikinaa, niin puolitin tuon täytteen ohjeen.

DSCN2071.jpg

Pellilinen herkkuja-

DSCN2078.jpg

Feta-pinaattipasteijat! Tehkää Hyvin!

DSCN2074.jpg

Aivan huumaavaa!

Keltaisen puutalon keittiö on täynnä tuoksuja ja huokuu lämpöä, näin pakkaspäivän hyötypuuhailut lämmittää niin mieltä kuin taloakin!

 

DSCN2089.jpg

Pikkulinnuille on omat herkut ripustettu pyykkitelineeseen :D