Kaali jakaa ihmiset eri lokeroihin, on niitä jotka rakastavat ja tietty niintä jotka eivät rakasta. Itse kuuluun näihin kaalin rakastajiin ja monesti myös keltaisen puutalon keittiössä valmistuu ruokaa kaalista. Sähkön hinta on myös enenevässä määrin ajanut valmistamaan ruokia, joita voin hauduttaa takkauunissa.

 

Keltaisessa puutalossa on aivan perinteinen varaava takka. Olen hankkinut ritilän, jonka voin sujauttaa takan luukuista sisään ja laittaa ruuan hautumaan uuniin. Suosittelen kyllä kaikille takan omistajille ritilän hankkimista. Kätevimmät pystyy kyllä tekemäänkin sellaisen.

20240305_084957.jpg

Kaalipadan tekoon varauduin ostamalla kaupasta 1,5 kg painavan kaalin, 800g naudan jauhelihaa, 2 purkkia tomaattimurskaa, Koskenlaskija Chili ruoka ja dippi juustoa sekä Creme fraiche paahdetut sipulit purkin.

20240305_084527.jpg

Pilko kaali ja laita suikaleet hautamaan kiehuvaan veteen isohkoon kattilaan, minulla kaytössä 5 litran kattila. Kaada vesi pois kun kaalit on pehmenneet. Ruskista jauhelihat ja mausta mieluisillasi mausteilla, itse käytän jauhelihamauste sekoitusta. 

20240305_094351.jpg20240305_093715.jpg

Lisää kaalin sekaan tomaattimurskat, juusto ja creme fraiche selä jauheliha, sekoita hyvin.

20240305_095435.jpg

Raastoin vielä 3 porkkanaa mukaan. kaikki vain sekaisin kattilassa ja tässä vaiheessa vielä mahdollisuus maistella tulevaa tuotoksen makua. minä lisäsin vielä suolaa.

 

Kaada kaalipata uunivuokaan ja laita hautumaan takkaan tai sähköuuniin.

20240305_101157.jpg

Sitten vain nautitaan mausteisesta kaalipadasta puolukkasurvoksen kera.20240305_141644.jpg

Kiitos, kun kävit vierailulla❤️