Sly Tammikuun teemana on terveellinen leipä, minäkin sain pakettini jo postiin, takarajaa hipoen!

Toipuminen leikkauksesta on ollut reipasta, mutta leipominen ei oikein ole innostanut.

Uuden Vuoden vaihdetta juhlistettiin puolison kanssa kotona muutamalla lasillisella ja SLY29 parini lähettämällä ohjeella valmistetuilla ruisnapeilla. 

Kuva0296.jpg

Nämä oli kyllä herkullisia!

Tässäpä ohje teillekin-Kuva0320.jpg

Silli-perunasalaatti-ruisnapit

16 suupalaa

16 ruisnappia

5 keitettyä keskikokoista perunaa 

1 pieni punasipuli silputtuna

200g ranskankermaa

1 tl sinappia

1 dl tillisilppua

mustapippuria myllystä

1 tl fariinisokeria

1 dl silliä silputtuna 

2 keitettyä kananmunaa silputtuna

Koristeeksi tilliä

Asettele ruisnapit tarjoiluvadille

Kuori perunat ja kuutio ne tasakokoisiksi kuutioiksi. Silppua punasipuli hienoksi. Sekoita ne kulhossa keskenään.

Sekoita ranskankerma, sinappi, tillisilppu, mustapippuri ja fariinisokeri. Lisää Kastike perunoiden ja sipulin joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon sillisilppu. Tarkista maku.

Lusikoi täyte ruisnappien pinnalle, ripottele annosten päälle silputtua keitettyä munaa, koristele tillillä.

 

Tarkkaavaisimmat huomaavat että mie laitoin kananmunasilpunkin samaan seokseen. Kerkesin ne sinne  kipata, eikä niitä sieltä enää saanut pois :)