Vihdoinkin. Kesä on täällä. Tai ainakin melkein. Kesän ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen päivä.

Keltaisen puutalon pieni perunamaa on muokattu ja perunat laitettu maahan. Juhannuksen uudet perunat on jo laitettu hyvissä ajoin ämpäreihin kasvamaan.

Miten sitä innostuukin puutarhaa ja kukkapenkkejä kopsuttelemaan, kun aurinko pilkistää pilvenreunan takaa 💟

Samoin on noiden leipomusten laita. Olen nyt innostunut kääretortuista. Ajattelin kokeilla kaurakauhoista pelkästään. Salaisenleivontaystäväni lähettämässä paketissa oli Myllärin gluteenittomia kaurajauhoja.

IMG_20170518_125048.jpg

Tältä näyttää, ja hyvältä maistuu .

IMG_20170518_121837.jpg

Myllärin gluteeniton kaurajauho

IMG_20170519_125741.jpg

Kermavaahtoa ja suklaata pinnalle. Käytin Eila laktoositon kuohukermaa ja Dr Oetkerin suklaahippuja.

IMG_20170519_125752.jpg

Tuloksena ihana leivos.

Ohje:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

3 dl kaurajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täytteeksi haluamaasi hilloa.

 

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Mummoni opetti että vaahto on tarpeeksi vatkattu jos kullan nimikirjaimet saa kirjoitettua taikinan pintaan vatkaimesta valuvalla taikinalla 😁 .

Lisää jauho-leivinjauheseos varovasti nostellen muna-sokerivaahton. Paista 225 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille, levitä hilloa pinnalle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi.

Jos et voi täyttää heti, kannatta pohjaa kostuttaa hiukan ennen rullausta. Tee leivoksia tai syö sellaisenaan, kumpikn maistuu, ainakin keltaisen puutalon isännälle ja emännälle 💟