Syyskuun SLY40 paketissa sain pariltani ohjeen perinteiseen kreikkalaiseen moussakaan. Moussaka on ollut minun herkkua siitä lähtien kun ensimmäisen kerran sitä söin Rhodoksen lomalla. Tosin sielläkin olen saanut hieman eri versioita kyseisestä ruuasta, ja jotkut ei oiken ole vastanneet sitä kuvaa joka minulle siitä on syntynyt.
Mietin tätä aloittaessani pitäisikö tehdä ihan oikein annosvuokiin, niinkuin minusta se kuuluisikin. No päätin kuitenkin tehdä laakeaan uunivuokaan josta jokainen voi ottaa sen verran kun uskaltaa :D
Lokakuu on menossa jo kovaa vauhtia, ja jotenkin tuntuu että sellaisia kuulaita syyspäiviä ei oiken ole ollut vielä. Koirapojatkin joutuvat pesulle joka lenkin jälkeen ja voin kertoa ettei se ole oikein mieluista puuhaa. Mutta tälläiseen sateiseen lokakuun sunnuntaihin sopii oikein hyvin ruuaksi, ja lämpimien muistojen tuojaksi, perinteinen kreikkalainen moussaka.
Olkaapa hyvät!
Ensimmäiseksi valmistetaan vaalea béchamelkastike.
Munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet ruskistetaan paistinpannulla,
samoin perunaviipaleet.
Ensin paistettuja perunaviipaleita ja niiden päälle kesäkurpitsaviipaleet.
Sipuli kuullotetaan ja lisätään jauheliha ruskistumaan. Lisäksi vielä revittyjä tomaatteja, persiljaa, suolaa ja pippuria, annetaan kiehua 20 minuuttia.
Laitetaan jauhelihaseos kesäkurpitsojen päälle, sitten munakoisoviipaleet, vaalea kasitke kaadetaan päälle. Paistetaan 190 asteissa uunissa n. 45 minuuttia.
En voinut vastustaa kiusausta ja ripotella hiukan juustoraastetta pinnalle, vaika sitä ei tässä ohjeessa mainitakkaan.
Tässä ohje kokonaisuudessaan.
Kαλή όρεξη! Bon Apetit! Herkkua!
Kommentit