Pääsiäiseksi piti leipoa jotain hyvää. Ja tietenkin koiranäyttely kahvitkin piti olla, koska koirapoika Elmo pärjäsi hienosti saaden laatuarvosteluksi ERI ja sijoittuen luokassaan AVK2
Sly34 kierroksen osallistujien leipomuksia selatessani huomasin Mamman leivontanurkassa ohjeen LemonCurd juustokakkuun. Siispä ajattelin toteuttaa juustokakun gluteenittomasti.
Erytritolia käytän lisämakeuttajana tässä kakussa.
Leivontaan käytin Semperin tuotteita. gluteenitonta :)
Lemon Curd, mahtavan makuinen tuote sitruunan ystäville.
Valmiiina menossa uuniin,
ja uunista ulos 40 min kuluttua
Valmis, eikös olekin herkullisen näköinen
MAHTAVAA! Suorastaan sulaa suussa <3
Tässä minun versio:
Pohja:
100 g voita
4 rkl erytritolia
1 kananmuna
2 dl Semper Grov Mixiä
0,5 dl Semper Pofiberiä
1 tl leivinjauhetta
Täyte;
100 g LemonCurdia
250 g maitorahkaa
300 g Isk vanilijan makuista rahkaseosta
3 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa voi ja erytritoli vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten.
Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinaan varovasti.
Taputtele taikina 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Tee täyte:
Sekoita sitruunatahna ja rahkat, lisää kananmunat ja perunajauho.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50 min
Aluperäinen ohje löytyy Mamman leivontanurkka blogista
Kommentit