Keltaisessa puutaloossa ollaan jo hiukan tervehdytty. Koirapoikien lenkin jälkeen aloitin leipomaan lapsuuteni suurinta herkkua. Jotenkin vain noissa makumuistoissa on, että äiti olisi leiponut lihapiirakan hiivataikinaan. Etiskelin ohjetta, mutta kaikki tuntuivat olevan voitaikinaan tehtyjä.
Niinpä sitten sovelsin, mutta sehän ei teille ole ollenkaan uutta :D
Taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kansi paikoillaan
Koristelin pienilä sydämillä
Valmista!
Tältä näyttää, kansi on tuossa kulmakohdasa hiukan paksumpi, mutta maku on mahtava!
Peltilihapiirakka
pohja:
5 dl maito/vesi itse käytin puolet maitoa ja puolet vettä
2 tl sokeria
2tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
500g vehnäjauhoja
1dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
lämmitä maito/vesiseos 42 asteiseksi. lisää suola ja sokeri
sekoita kuivahiivan jauhoihin ja alusta taikinaan. lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.
Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
täyte:
400g naudan jauhelihaa
4dl keitettyää puuroriisiä
1 sipuli
jauhelihamaustetta
Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää n 15 minuuttia kypsyneet puuroriisit jauhelihan sekaan. Tässä vaiheessa maustoin seoksen ja lisäsin vielä hiukan vettä. Anna vielä hautua, että riisit kypsyvät.
Jaa taikina puoliksi ja kauli pohja sekä kansi.
Laita pohja uunipannun pohjalle leivinpaperin päälle. lisää täyte ja laita kansi päälle, sulje reunat ja voitele kananmunalla. Pistele haarukalla reikiä kanteen. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 10 min.
Sitten vaan herkutellaan.
Kommentit