Aurinko paistaa, ainakin vielä, ennen tulevaa takatalvea. Se ja tietysti ihana Sly-paketti houkutteli leipomaan.

Siis Auringonpaiste :)

 

Aprikoosisämpylät, Sly-parini itse muokkaamalla ohjeella.

5dl vettä, kädenlämpöinen

50g hiivaa

2tl suolaa

0,5dl öljyä

0,5dl leipäsiirappia

1dl vehnäleseitä

1dl aprikooseja pilkottuna

8dl hiivaleipäjauhoja

n.4dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää suola. öljy, siirappi, leseet ja aprikoosit-

Alusta mukaan jauhot.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta kaksi tankoa, jaa tangot 6-8 osaan.

Älä muotoile sämpylöitä, nosta ainoastaan pellille.

Kohota liinan alla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 min 

 

Kuva0427.jpg

Herkullinen tuoksu täytti keltaisen puutalon!

Kuva0426.jpg

Herkutellaan, voi sulaa ihanasti lämpöisten sämpylöiden päälle.

Päiväkahvi seuraa odottelen, ja paistoin myös Persikka-rahkatortun.

Tässä ohje :Persikka-rahkatorttu

Pohja

1 pkt (400 g)
Pirkka murotaikinaa (pakaste)

Täyte

1 tlk (250 g)
Pirkka maitorahkaa
1 tlk (2 dl)
Pirkka vispikermaa
3
Pirkka kananmunaa
1
sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
sitruunanmehua
3/4 dl
sokeria
2 tl
Pirkka vanilliinisokeria

Pinnalle

2 tlk (à 410 g)
Pirkka persikkaviipaleita
1 dl
vettä
1/2 dl
hyytelösokeria
 
 

Valmistus:

1.Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan (halk. 26cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2.Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa alimalla tasolla n, 25 min.

3. Anna tortun jäähtyä, Valuta persikka viipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin.

Kahvivieraat voivat saapua!

Kuva0424.jpg