Parini lähetti ohjeen Sieni-siemen risottoon. Näin yövuorojen aikaan vatsa tuntuu tarvitsevan jotain lempeää ruokaa. Minusta tämä kuulosti ja näytti juuri sellaiselta. Ja maku on aivan taivaallisen pähkinäinen. En ollut ennen käyttänyt auringonkukan siemeniä riisin asemesta. Mutta voin nyt lämpimästi suositella! Maku on taivaallinen!

IMG_20170312_170531.jpg

Spiraalileikkurilla kiepautin vähän vihreää, kesäkurpitsa siinä reunalla kiemurtelee :) Tuore timjami unohtui kaupan heviosastolle.

Tässä ohje:

  • 5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl kookos- tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl herkkusieniä tai muita sieniä
  • suolaa
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai lipstikkaa
  • timjamia
  • valkopippuria

 Pinnalle tuoretta timjamia ja  parmesaania 

Valmistusohje

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko sienet. Paista sieniä pannulla hetki. Lisää joukkoon sipulit ja öljy ja anna hetki paistua . Lisää noin 3 dl aurinkonkukansiemeniä ja 4 dl vettä. Lisää myös kasvisliemikuutio ja suola. Sekoita, kiehauta ja jätä hautumaan kannen alle noin 20 minuutiksi.

Hienonna sillä välin loput auringonkukansiemenet ja noin 2 dl vettä tasaiseksi, kermaiseksi seokseksi tehosekoittimessa.

Kun risoton neste on haihtunut lisää joukkoon siemenistä tekemäsi kermainen seos ja sekoita. Mausta mieleiseksesi.