SalainenLeivontaYstävä-ringin 39 kierros on alkanut. Sain kierroksen parilta ihanan Suomi 100 vuotta leivonta lehden. Lehdessä on paljon perinteisiä ja uudenlaisiksi kehitettyjä herkkuja. Artikkelissa kahvittelusta suomessa paljastuu, että ensimmäinen kahvilasti tuotiin Suomeen turkulaislaivalla 1720 luvulla.

Kahvitteluvieraita odotimme myös Keltaiseen puutaloon, joten päätinpä leipoa jotain perinteistä päiväkahvihetkeen. Lehteä selatessa huomasin ihanaisen Unelmatorttu ohjeen. Lapsuudessani tätä herkkua tehtiin joskus pyhäpäiviksi.

Unelmatorttu on kääretortun suklainen, astetta herkullisempi versio <3

Muokkasin kuitenkin ohjetta täytteen osalta ja korvasin voikreemin tuorejuustolla.

IMG_20170510_135206.jpg

Ripsuttelin hiukan tomppaa pinnalle.

IMG_20170510_135810.jpg

Eikös näytäkkin ihanalle?

IMG_20170510_160239.jpg

Nam! Niin helppoa ja hyvää!

 

Tässä ohje:

Taikina

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0.5 dl perunajauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte

100 g voita

1dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti taikinaan.

3. Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 225 asteisessa uunissa 8-10 min

4. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Paperin alle kannattaa asettaa kylmällä vedellä kasteltu keittiöpyyhe. Näin pohja ei kovetu jäähtyessään, eikä halkeile rullattaessa.

5. Vatkaa täytteen aineksia keskenään kunnes vaahto on valkoista. Levitä se jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi käyttäen apuna leivinpaperia. Muista jättää saumakohta rullan alapuolelle :D

6. Laita torttu tiukassa paperikääreessä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

 

IMG_20170510_135759.jpg

Minä siis muokkasin tuon täytteen ja laitoin Valion Viola vaniljanmakuista tuorejuustoa purkillisen ja puolet vielä maustamattomasta tuorejuusto purkista, vatkasin kunnolla vaahdoksi. Riitti hyvin pellillisen tortun pinnalle, eikä ollut liian makeakaan :D

Mitähän seuraavaksi leipoisi!