Kaikki kaipaavat Mansikkakakkua, tai ainakin luulen niin. Kerran kesässä, kun kotimaiset mansikat kypsyvät.

IMG_20180513_102749.jpg

Nyt on aikaa harjoitella sitä ihanaa, parasta kakkua. Kaupoissa on ympärivuoden tarjolla mansikoita. Nyt on myös jo marjatorit ilmestyneet kauppojen yhteyteen. Tarjola on mansikoita monesta maasta. Tällä kertaa ostin hollantilaisia, olivat sellaisia pienehköja ja oikeasti aika mukavan makuisiakin. Törmäsin facebook sivuilla ohjeeseen sokerittomaan täytekakkuun Ku ite tekee blogista.

Tässä ohje minun versioon.

Pohja:

4 kananmunaa

1 dl eryritolia

2 dl mantelijauhetta

2 tl psylliumia

siruunankuoriraastetta pussillinen Dr Ökter

1 tl leivinjauhetta


Vatkaa sokerinkorvike ja munat vaahdoksi. sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon.

Paista 175 asteisessa uunissa n.30min.

Täyte:

yhteen kakkuun!

2dl kermaa vahdotettuna

100g tuorejuustoa

2 liivatelehteä

mansikoita.

Jos haluat makeutta lisää, lisää makeutusainetta tai erytritolia


Ota puolet kermavaahdosta talteen kakun päälystämiseen.

Liota liivatteet kylmässä vedessä

itse kuumensin sokeritonta mehuttiivistettä kupissa johon liotin liivatteet.

Sekoita täytteen ainekset.

Anna hieman hyytyä jääkaapissa.

Kokoa kakku irtopohja vuokaan ja anna maustua yön yli ennen päälystämistä  ja koristelua.

Minulla oli matalat nuo vuoat niin jouduin vahä kikkailemaan leivinpaperin kanssa korkeutta vuokaan.

Lopputulos on kuitenkin kaunis ja maistuukin ihan ihanalle .

IMG_20180512_161459.jpg

Pikku irtopohjavuoat rasvasin ja laitoin kookoshiutaleita

IMG_20180512_161452.jpg

Tällä ohjeella sain kaksi pohjaa ja vielä ihan ohuen piiraspohjankin, nyt on yhden pienen kakun ja piiraan pohjat  valmiina seuraavaan kertaan pakkasessa. Ohjeessa oli kakkuvuoka mitta 15cm halk. ja minähän tuplasin tuon blogin ohjeen, että saisin 2 kakkupohjaa. Ilmeiseti nuo minun vuoat on matalammat, kun tuntui tuota takinaa olevan yllinkyllin.

IMG_20180513_102608.jpg

Valmis!

IMG_20180514_103409.jpg

Maistuis varmaan sullekin, niinkuin maistui mullekkin!