Keltaiseen puutaloon odotetaan kahvivieraita. Tällä kertaa ajattelin leipoa gluteenittomasti Mamman marjapiirakan. Tämä leivonainenhan on klassikko, helppo tekoinen, maistuva ja muunneltava.
Valmiina, annetaanhan nyt jäähtyä rauhassa
Tässä minun alkuperäinen ohje, jonka muokkasin gluteenittomaksi.
puolet kookosjauhoja
ja puolet kaurajauhoja.
Tässäpä ohje:
100g voita, käytin lakstoositonta
1dl sokeria, itse käytin karppisokeria eli erytritolia
Vahdotetaan voi ja sokeri.
2 kananmunaa
lisätään joukkoon vatkaten.
Sekoita 1,5 dl kookosjauhoja ja 1,5 dl kaurajauhoja, lisää 1 tl leivinjauhetta jauhojen sekaan.
Sekoita.
Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoile.
Pinnalle
200g jäisiä puolukoita
2dl kermaviiliä, käytin lakstoositonta.
1 kananmuna
1 dl sokeria. käytin kookossokeria, täytteestä tuli kinuskin värinen :)
1 tl vaniljasokeria, käytin vaniljajauhetta jonka sain sly38 kierroksen helmikuun paketista.
paista piirasta n. 40 min. 200 asteisessa uunissa.
Valmista nautittavaksi!
Olen kokeillut monenlaisia versioita tästä piiraasta. Yksi mainitsemisen arvoinen syntyi kuivatuissta luumuista, ehkäpä seuraavaksi paistankin Mamman luumupiiraan :)
Kommentit