Keltaiseen puutaloon odotetaan kahvivieraita. Tällä kertaa ajattelin leipoa gluteenittomasti Mamman marjapiirakan. Tämä leivonainenhan on klassikko, helppo tekoinen, maistuva ja muunneltava.

IMG_20170306_151632.jpg

Valmiina, annetaanhan nyt jäähtyä rauhassa

IMG_20170306_151722.jpg

Tässä minun alkuperäinen ohje, jonka muokkasin gluteenittomaksi.

IMG_20161216_163254.jpg

puolet kookosjauhoja

IMG_20170213_163435%20%E2%80%93%20kopio.

ja puolet kaurajauhoja.

Tässäpä ohje:

100g voita, käytin lakstoositonta

1dl sokeria, itse käytin karppisokeria eli erytritolia

Vahdotetaan voi ja sokeri.

2 kananmunaa

lisätään joukkoon vatkaten.

Sekoita 1,5 dl kookosjauhoja ja 1,5 dl kaurajauhoja, lisää 1 tl leivinjauhetta jauhojen sekaan.

Sekoita. 

Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoile.

Pinnalle

200g jäisiä puolukoita

2dl kermaviiliä, käytin lakstoositonta.

1 kananmuna

1 dl sokeria. käytin kookossokeria, täytteestä tuli kinuskin värinen :)

1 tl vaniljasokeria, käytin vaniljajauhetta jonka sain sly38 kierroksen helmikuun paketista.

paista piirasta n. 40 min. 200 asteisessa uunissa.

IMG_20170306_153651.jpg

Valmista nautittavaksi!

Olen kokeillut monenlaisia versioita tästä piiraasta. Yksi mainitsemisen arvoinen syntyi kuivatuissta luumuista, ehkäpä seuraavaksi paistankin Mamman luumupiiraan :)