Keltaisessa puutalossa on leipominen ollut hieman tauolla. Työssä on ollut tosi tiivis jakso menossa. 12 tunnin työvuorojen jälkeen ei juuri leipomisaikaa jää. Innolla jo kuitenkin odotellaan lokakuun pakettia.

Kuinka moni muistaa lapsuudestaan ihanan vispipuuron? 

Sen joka on vispattu ihanan samettisen pehmeäksi, joka on ihanan ilmavaa suussa? Sly36 kierroksen parini lähetti syyskuun paketissa Nalle Manna suurimoita. 

sly%20006_1.jpg

Vispipuuro on nopea ja helppo tehdä. Siitä saa myös näyttävän annoksen, koristelee hieman puolukoilla ja vaikka mintunlehdillä.

IMG_20161004_204854.jpg

2 annosta

IMG_20161004_205245.jpg

Pehmeää ja hiukan kirpeää.

 Vispipuuro mehusta

1 l marjamehua

1 1/2 dl mannasuurimoita

ripaus suolaa

Laimenema mehutiivisteestä voimakkaan makuinen mehu. Mehun on oltava voimakkaan makuista, että puurosta tulee maistuva.Kiehauta mehu ja vatkaa mannasuurimot ja suola joukkoon. Anna kiehua jopa 30 min, että suurimot ovat pehmeitä. Jäähdytä hyvin viileäksi, vaikka vesihauteessa. Vatkaa sähkövatkaimella oikein kuohkeaksi. Tässäkin pitempi aika takaa ilmavamman lopputuloksen. Laita annosmaljoihin ja koristele ennen tarjoilua.

Itse en lisää maitoa lautaselle, mutta jokainen voi halutessaan niin tehdä. Ja jos puuro tuntuu liian kipeältä. Voi pinnalle ripsutella sokeria.