Keltaisessa puutalossa on pizzamaanantai. Sain Sly-pariltani mielenkiintoisen ohjeen erillaiseen pizzapohjaan.
Valmista!
Pohja tekeytyi hyvin
Laitoin hieman tomaattipyrettä ja sulatejuustoa pohjan pinnalle
Porsaan ulkofilettä kuutioina, tonnikalapurkin jämät ja pikkutomaatteja
Pizzamaustetta ja juustoraaste pinnalle ja uuniin.
Herkku!
Pohja on gluteeniton
tässä ohje:
3 rkl pellavarouhetta tai chiansiemeniä
1 dl vettä
1,5 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl oliiviöljyä
2 dl vettä
hyppysellinen suolaa
Laita pellavarouhe tai chiansiemenet geeliytymään veteen muutamaksi minuutiksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa, kaada sekaan öljy ja vesi. sekoita kaikki sekaisin ja anna turvota n. 2 min. Painele taikina ohueksi pohjaksi leivinpaperilla suojatulle pellille. Esipaista pohjaa n. 6 min. Täytä mieleisilläsi täytteillä ja paista vielä noin 12 min.
Minä käytin uunin lämpötilana 250 astetta.
Oikein oli makoisaa, niinkuin pizzan kuuluukin.
Kommentit