Tänään tuli tunne, että lettuja ois nyt saatava. Kokeilin Karppisiskojen ohjetta hiukan mukaellen. Toisin sanoen lisäsin pakastepinaattia lettutaikinaan-
Karppisiskoilta kopioitu perusohje:
2 munaa
2 dl maitoa
2 dl kermaa
2 rkl psylliumia
suolaa
20 g voita
Sekoita ainekset voisulaa lukuun ottamatta. Anna turvota vartin verran. Usko tai älä, tästä tulee lettutaikinan paksuista, vaikka psylliumia on vain pari ruokalusikallista. Sulata voi ja sekoittele se taikinan joukkoon.
Paista lettupannulla voissa. Paistaminen vaatii vähän totuttelua.
Olen myös paistanut karppirahkalettuja:
- 1 prk rahkaa
- 4 kananmunaa
- 0.5 dlmantelijauhoja, hiukan leseitä
- makeutusainetta halutessa
- 1/4 tl suolaa
- paistamiseen voita
kannattaa tehdä hiukan paksumpia pikkulettusia, niin kääntäminen onnistuu paremmin :)
Kommentit