IMG_20190626_153829.jpg

Maisemakahvilan raparperipiirakka paistui keltaisen puutalon keittiön uunissa syntymäpäivä tarjottavaksi.. Tämähän on tunnettu ohje ja kiertänyt blogeista ja lehdistä keittiöiden reseptivihkosiin. Tätä on tarjottu vanilijakastikeen tai jäätelön kera, tai sitten ihan omana herkullisena piirakkana ilman krumeluureja.

IMG_20190626_144230.jpg

En ollut aiemmin maistanut tätä hurmaavaa piirasta. Ensin ajattelin että muuttaisin ketogeeniseen ruokavalioon sopivaksi, mutta ohjetta kunnioittaen tein ensimmäisenä ihan oikean reseptin mukaan, ja jopa perinteiset soveltamiset jätin seuraavaan kertaan. 

Mahtava piirakka💖

IMG_20190626_153944.jpg

Ainekset muruseokseen:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

250 g sulatettua voita

Piirakan pohja:

2/3 osaa muruseosta

2 dl piimää

1 muna

Piirakan täyte:

1litra raparperipaloja

500 g maitorahkaa

2 dl sokeria

2 munaa

3 tl vaniljasokeria

Piirakan pinnalle:

1/3 muruseosta

Valmistusohje:

1. Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3 piiraan pintaa varten.

2. Sekoita piimä ja muna ja lisää seos pohjan muruseokseen. Sekoita ja levitä korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

3. Pese ja pilko raparperit ja ripottele pohjataikinan päälle.

4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.

5. Paista raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 45 min. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Piirakan voi myös pakastaa.

Käy lukemassa maisemakahvilan raparperipiirakan tarina täältä.

IMG_20190626_153829.jpg