Sain pariltani syyskuun paketissa ohjeen Horiatiki salataan eli tuttavallisemmin Kreikkalaiseen salaattiin.
Alkuperäistä Kreikkalaista salaattia tehdessä on hyvä tietää muutama seikka:
Salaattipohjaan ei tule jääsalaattia tai mitään muitakaan vihreitä lehtiä vaan pelkästään kurkkua, vihreää paprikaa, punasipulia sekä tomaatteja pilkottuna sopivan kokoisiksi palasiksi.
Panosta laadukkaaseen Fetaan. Suosittelen ostamaan suorakaiteen muotoisen köntin hyvää fetajuustoa. Tässä kohtaa ei kannata myöskään keventää, sillä kevytfeta pilaa koko jutun. Ruoka on normaali rasvaisellakin fetalla vähäkalorinen, joten jätä rohkeasti kevytfeta kauppaan.
Käytä salaattiin mustia oliiveja, Kalamata oliivit olisivat parhaita, mutta niitä ei taida helposti löytyä... Minun annoksessa kuitenkin vihreitä oliiveja, mutta seuraavalla kerralla sitten mustia.
Laita valmiin salaattipohjan päälle palanen fetaa ja ripottele sen pinnalle oregaanoa. Minun feta oli valmiiksi paloiteluta...
Mausta salaatti vielä pirskottelemalla siihen balsamicoa sekä hyvää oliiviöljyä. Tässäkin kannattaa panostaa laatuun ja valita kaupasta se astetta parempi oliiviöljy.
Kiitos parilleni ohjeesta, tämä on herkkua!
Kommentit