Keltaisessa puutalossa on nautittu pakkasesta ja välipäivien vapaista.

Jouluksi sain tehtyä vain suolalyhtyjä, pakkasta ei riittänyt jäälyhtyjen tekoon. 

Koko suomeen saapui pakkaset viimeinkin ja laitoin jäälyhty kokeilut käyntiin.

Joulupuuroa varten olin ostanut ison maidon, 1,75 l purkkiin saa jo kivan kokoisen lyhdyn tehtyä.

DSCN1933.jpg

Laitoin teräksiseen juomapulloon vettä ja sen purkin sisälle, reunoille koristeita ja ulos jäätymään. 

DSCN1932.jpg

Itse olen suhteellisen tyytyväinen tulokseen :D

DSCN1934.jpg


sitten ulos takaisin ja lyhtykynttilä sisään. Aluslautasena on betonikurssilla tekemäni lautanen.

DSCN1943.jpg

Jouluruokaa tarjoo kunnon väki? Meille jäi noita joululaaikoita hiukan yli. Lämmittelin tänään vielä laatikot uunissa ja puutalon väki söi  minkä suu veti. Lopusta sitten jalostui  " joululaatikkorieskoja" tai lepuskoita, millä nimellä kukakin niitä puhutelee.

DSCN1945.jpg

Voita päälle, namskis, maistuupa hyvälle!

Tässä alkuperäinen ohje Valion sivuilta: Juuresrieskat joululaatikoista

Näin minä tein:

Lanttulaatikkoa oli n. 2 dl ja porkkana laatikkoa oli n. 3 dl 

Laitoin laatikon loput kattilaan, lisäsin 2 kananmunaa ja sekoitin hyvin.

Sitten lisäsin 2 dl kaurajauhoja ja 1 dl ruisjauhoja, sekoitin hyvin.

Laitoin leivinpaperin pinnalle jauhoja ohuelti, jaoin seoksen pellille 6 osaan ja jauhoisilla sormilla taputtelin ne littanoiksi.

Pistelin haarukalla reikiä lepuskoiden pintaan.

Paistoin uunissa n. 15 min. 250 asteessa.

Näitä voin tehdä uudestaankin!