Keltaisessa puutaloossa ollaan jo hiukan tervehdytty. Koirapoikien lenkin jälkeen aloitin leipomaan lapsuuteni suurinta herkkua. Jotenkin vain noissa makumuistoissa on, että äiti olisi leiponut lihapiirakan hiivataikinaan. Etiskelin ohjetta, mutta kaikki tuntuivat olevan voitaikinaan tehtyjä.

Niinpä sitten sovelsin, mutta sehän ei teille ole ollenkaan uutta :D

IMG_20161103_090825.jpg

Taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

IMG_20161103_092635.jpg

Kansi paikoillaan

IMG_20161103_093401.jpg

Koristelin pienilä sydämillä

IMG_20161103_101312.jpg

Valmista!

IMG_20161103_101518.jpg

Tältä näyttää, kansi on tuossa kulmakohdasa hiukan paksumpi, mutta maku on mahtava!

Peltilihapiirakka

pohja:

5 dl maito/vesi itse käytin puolet maitoa ja puolet vettä

2 tl sokeria 

2tl suolaa

1 pussi kuivahiivaa

500g vehnäjauhoja

1dl oliiviöljyä

2 tl suolaa

lämmitä maito/vesiseos 42 asteiseksi. lisää suola ja sokeri

sekoita kuivahiivan jauhoihin ja alusta taikinaan. lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.

Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota  kaksinkertaiseksi.

täyte:

400g naudan jauhelihaa 

4dl keitettyää puuroriisiä

1 sipuli

jauhelihamaustetta

Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää n 15 minuuttia kypsyneet puuroriisit jauhelihan sekaan. Tässä vaiheessa maustoin seoksen ja lisäsin vielä hiukan vettä. Anna vielä hautua, että riisit kypsyvät.

Jaa taikina puoliksi ja kauli pohja sekä kansi.

Laita pohja uunipannun pohjalle leivinpaperin päälle. lisää täyte ja laita kansi päälle, sulje reunat ja voitele kananmunalla. Pistele haarukalla reikiä kanteen. Paista  200 asteisessa uunissa n. 30 min. laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 10 min.

Sitten vaan herkutellaan.